Hartig worteltaartje

Hartig worteltaartje

Klein glutenvrij hartig worteltaartje met stukjes walnoot en geitenkaas. Op smaak gebracht met hummus en ras el hanout kruiden voor een heerlijke smaak!

Hartig worteltaartje met smaak

Dit is een klein glutenvrij hartig worteltaartje voor de lunch. Goed gevuld met stukjes walnoot en geitenkaas en op smaak gebracht met hummus en ras el hanout kruiden voor! Makkelijk te maken en een leuke vervanging op een boterham met hummus en rauwkost.

Hoe ik op deze combinatie kom? De wortel en hummus waren bijna over datum en weggooien is zonde. En wanneer je ze verwerkt in een gerecht als dit merk je ook niet als de wortels wat ouder zijn. Voor mij is een lunch taartje dan de ideale oplossing!

Hartig worteltaartje

Het maken van verschillende lunches vind ik leuk om te doen. Ik hou van variatie, afwisselen met smaken, groentes en kruiden. Nu vind ik het meestal fijn als ik bij de lunch alvast wat groente eet. Veel mensen komen niet aan de aanbevolen 250 gr groente per dag binnen. Maar zo kom je aan je groente en je eet super lekker. Ik serveer er dan meestal nog wat extra rauwkost en fruit bij en ik ben helemaal tevreden!

In dit taartje heb ik smaken gecombineerd die mij samen erg lekker leken. Wortels zijn een groente waar je veel kanten mee op kunt. Denk maar aan een klein zoet worteltaartje. Maar wortels eet ik ook vaak met hummus. En bij hummus denk ik weer aan de Marokkaans keuken, en dan specifiek aan de ras el hanout kruiden. Dit is een zoete maar toch ook hartige kruiden waar ikgekop ben! Deze smaak combineert weer goed met geitenkaas en een walnoten.

Dit is een makkelijk te maken taartje met een hartig accent. Ideaal voor de lunch maar ook heel lekker bij een kopje soep! Veel bakplezier en eet smakelijk alvast.

Hartig worteltaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ik gebruikte een springvormpje van 12 cm

Ingrediënten

  • 40 gram boekweitmeel/speltmeel

  • 1 ei

  • 1 wortel

  • 1 el hummus

  • 1/2 tl raselhanout

  • 1 tl bakpoeder

  • 20 a 25 gr geitenkaas

  • 5 walnoten

  • 1/2 el (glutenvrije) havermout

  • peper/zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en het een springvorm in of bekleed deze met bakpapier
  • Rasp de wortel fijn en verkruimel de geitenkaas en de walnoten
  • Meng het meel, het ei, de wortel, de kruiden, de hummus, het bakpoeder tot je geen klontjes meer hebt
  • Schep de helft van de geitenkaas en de walnoten door het beslag en schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad
  • Bestrooi je taartje met de havermout en overige geitenkaas en walnoten
  • De crumble doe je over het wortel mengsel en druk je een heel klein beetje in het beslag
  • Bak je taartje voor 30 minuten in de oven en laat even afkoelen voordat je het taartje uit de vorm haalt

Notities

  • Als je meer smaak in je taartje wilt kun je altijd meer hummus, geitenkaas, raselhanout of walnoten toevoegen. Voor mij is het taartje zo goed maar soms smeer ik later nog wat hummus op het taartje!
  • Dit taartje kun je ook heel goed invriezen en blijft 2 a 3 dagen lekker in de koelkast.

P.s Mocht je dit taartje gaan maken laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar een lekkere maaltijd met ras el hanout of hier voor mijn andere hartige en zoete mini taartjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *