Hartig worteltaartje

Hartig worteltaartje met crumble

Wat doe je als je wortels in de koelkast heb liggen, die echt op moeten en geen trek in ze hebt als avondeten…? Nou dan maak je daar toch een lekker taartje van!  

Het maken van verschillende lunches vind ik leuk om te doen. Ik hou van variatie, afwisselen met smaken, groentes en kruiden. Nu vind ik het meestal fijn als ik bij de lunch alvast wat groente eet. Veel mensen komen niet aan de aanbevolen 250 gr groente per dag binnen. Gelukkig kom ik daar meestal wel aan, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, neem ik ook nog wat extra’s bij de lunch. 

Het leuke van groente verwerken in je lunch is dat je hele verschillende lunches krijgt. Ik ga verder kijken dan de boterhammen met kaas en bedenk dan gezond belegde luxe broodjes, pasta salades, rijstbowls en ga zo maar door. 

Daar kun je ook zo ver in doorslaan, net als ik, dat je kleine taartjes gaat maken voor de lunch. Zo is ook dit taartje ontstaan. Ik heb smaken gecombineerd die mij erg lekker leken en daar een taartje van gemaakt.  

De smaken in dit taartje heb ik, eerlijk gezegd, niet alleen bedacht omdat ik een wortel in de kast had liggen die echt op moest. Vaak eet ik wortels samen met hummus en dat vind ik een top combi.

Bij hummus denk ik vaak aan Marokkaans eten en dan aan de specifieke ras el hanout kruiden. Dit combineert goed geitenkaas en een crunch in dit taartje leek mij ook wel erg lekker. Voor de crunch verwerkte ik wat walnoten in het beslag. Hierdoor kon dit taartje alleen maar een succes worden.  

Wil je dit taartje nou ook gaan maken…? Dat kan makkelijk, lees rustig hieronder de ingrediĆ«nten en bereidingswijze!  

Hartig worteltaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ik gebruikte een springvormpje van 12 cm

Ingrediƫnten

  • 40 gram boekweitmeel/speltmeel

  • 1 ei

  • 1 wortel

  • 1 el hummus

  • 1/2 tl raselhanout

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 plakje (18 gr) geitenkaas

  • 5 walnoten

  • 1/2 el havermout

  • peper/zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een bakvorm in met boter of bakpapier
  • Rasp de wortel fijn
  • Verbrokkel de geitenkaas en breek de walnoten in stukjes
  • Meng het meel, ei, wortel, kruiden, hummus, bakpoeder en de helft van de geitenkaas en walnoten tot een egaal mengsel
  • Doe dit mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
  • Voor de crumble meng je de havermout met de overgebleven geitenkaas en walnoten samen
  • De crumble doe je over het wortel mengsel en druk je een heel klein beetje in het beslag
  • Bak je taartje voor 30 minuten in de oven

Notities

  • Als je meer smaak in je taartje wilt kun je altijd meer hummus, geitenkaas, raselhanout of walnoten toevoegen. Voor mij is het taartje zo goed maar soms smeer ik later nog wat hummus op het taartje!
  • Dit taartje kun je ook heel goed invriezen en blijft 2 a 3 dagen lekker in de koelkast.

P.s Mocht je dit taartje gaan maken tag mij dan op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik heel leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *