Sinaasappel ontbijt kwarktaartje

Sinaasappel ontbijt kwarktaartje

Klein glutenvrij sinaasappel ontbijt kwarktaartje met ras el hanout kruiden! Ontbijten met dit smaakvolle en makkelijke taartje is een feest!

Sinaasappel en ras el hanout zijn een match made in heaven.

Bak gemakkelijk dit kleine glutenvrije sinaasappel ontbijt kwarktaartje. Een heerlijk krokante bodem van dadel, havermout, ras el hanout en amandelen. Met daarop een romige kokos en sinaasappel kwark laag. Dit is een heerlijke start van de dag!

Sinaasappel ontbijt kwarktaartje

Een tijd geleden heb ik een tajine kookworkshop gevolgd bij De Tagine. Hier heb ik leren koken in een tajine maar vooral de echte Marokkaanse ras el hanout kruiden ontdekt. Ik ben echt gek op deze kruiden mix en deze uit Marokko is de lekkerste die ik ooit geproefd heb!

Nu maakte ik al eerder dit hartige worteltaartje met ras el hanout kruiden maar vond het tijd voor een nieuwe variant. In samenwerking met De Tagine maakte ik daarom deze zoete ontbijt variant. Ik verwerkte in de havermoutodem niet alleem deze kruiden mix maar ook een lekkere medjoul dadel en amandelen. Zo krijg je een bodem met smaak en structuur!

Op de bodem schonk ik een romige kwarklaag gemaakt van kokosyoghurt en sinaasappel. De verse en frisse sinaasappelsmaak past heel mooi bij de kruidige ras el hanout en zoete dadel. Hierdoor krijg je een taartje dat super mooi in balans ik qua smaak.

Garneer je taartje met geroosterde kokos snippers, sinaasappel en vers fruit en als extraatje een beetje witte chocolade. Dit taartje is namelijk niet alleen lekker als ontbijt maar smaakt ook heerlijke bij een grote kop Marokkaanse munt thee! Maak hem zelf en geniet ervan!

Sinaasappel ontbijt kwarktaartje

Sinaasappel ontbijt kwarktaartje

Klein glutenvrij sinaasappel ontbijt kwarktaartje met ras el hanout kruiden! Ontbijten met dit smaakvolle en makkelijke taartje is een feest!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 2 uur
Gang Ontbijt

Ingrediënten
  

Bodem

  • 40 gram (glutenvrije) havermout
  • 1 medjoul dadel
  • 10 gram bruine amandelen
  • rasp 1/3 sinaasappel schil
  • 1 tl ras el hanout kruiden
  • 1 tl water/honing

Kwarktaart laag

  • 200 gram kokosyoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1/2 sinaasappel sap
  • 1/2 el honing optioneel

Toppings

  • sinaasappel/fruit
  • geroosterde kokos snippers
  • dadel stukjes
  • amandelen
  • witte chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10/12 cm met bakpapier.
  • Hak de amandelen fijn, ontpit de dadel en rasp de sinaasappel.
  • Kneed de havermout met de kruiden, water, sinaasappelsap, amandelen en dadel tot een stevig deeg. Voeg wat extra water toe als je deeg te stevig blijft en wat havermout als die te nat is.
  • Druk je deeg stevig aan in de bodem en bak voor 10 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Maak de gelatine klaar volgens de verpakking.
  • Pers de sinaasappel uit en roer deze door de kokosyoghurt. Meng met de klaargemaakte gelatine en giet dit over de bodem.
  • Zet je taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Versier je taartje daarna met vers fruit, amandelen, gebakken kokos snippers en wat witte chocolade. Geniet ervan!

Notities

Dit taartje blijft ongeveer 2 a 3 dagen lekker in de koelkast.
Ik gebruikte deze ras el hanout kruiden.
Trefwoord amandelen, dadels, De Tagine, glutenvrij, kokosyoghurt, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, ras el hanout, samenwerking, sinaasappel

P.s.s ik ben benieuwd of jij dit taartje of een van mijn andere glutenvrije mini taartjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Sinaasappel ontbijt kwarktaartje

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*