Arabisch soep met een pittig karkater door de harisse en gevuld met linzen, kikkererwten en kruidige ras el hanout kruiden
Een soep die lijkt op tomatensoep maar veel rijker gevuld is dan ik ken, met een pittig tintje en heel veel smaak
Soep is iets wat ik echt vaker moet eten. En deze soep leek net een maaltijd soep door de linzen en kikkererwten. Het is een Arabisch soep met een pittig karkater door de harisse en gevuld met linzen, kikkererwten en kruidige ras el hanout kruiden. De soep is goed gevuld, heeft een pittig karakter en zit vol met groente. Kijk wel uit met de harisa want bij mij stond het zweet op mijn rug door deze pittige kruidenpasta…
De soep is gevuld met linzen waardoor de soep een rijkelijke smaak geeft. De kikkererwten zorgen voor een lekker hapje proteine, de wortel en bleekselderij voor de groente inname en de soep is aangemaakt met heerlijke kruiden en tomatenblokjes.
Een Arabische getint soepje is ontstaan onder mijn handen. Iets wat ik nog nooit gemaakt had, maar heel blij mee ben. Ik wist niet dat deze soep zo lekker was en baal ervan dat ik deze nog nooit eerder gemaakt heb. Het leukste vind ik toch wel nieuwe recepten uitproberen en creeeren. De Arabische keuken weet ik nog lange na niet genoeg van maar ik ga zeker meer uitproberen. De smaken zijn zo lekker gevarieerd en aanwezig. Een hele andere smaak beleving dan de keukens die ik gewend ben.
Maar voor vandaag hou ik het op deze harira, een goed gevulde soep van linzen en kikkererwten met een pittig karakter! Ik at er een pita broodje met hummus bij, maar flatbread of een schaaltje couscous is ook heerlijk.
Harira
Course: dinner4
servings5
minutes20
minutesIngrediënten
1 grote ui
4 teentjes knoflook
3 stengels bleekselderij
3 wortels
5 el tomatenpuree
600 gr tomatenblokjes
750 ml water
100 gr rode linzen
200 gr kikkererwten (voorgekookt)
3 a 4 tl ras el hanout kruiden
3 cm verse gember
1 el harissa of naar smaak
- Topping
Yoghurt
4 stuks lente ui
- Erbij
Pita broodjes
Hummus
Bereidingswijze
- Snijd de gember en knoflook in kleine stukjes en snipper de ui
- Snijd de wortel doormidden en daarna in plakjes en snijd de bleekselderij in boogjes
- Verhit wat olie in een pan en fruit de gember, ui en knoflook glazig
- Voeg de wortel en bleekselderij toe en roerbak dit mee voor ca 3 tot 5 minuten
- Voeg de tomatenpuree, harissa en kruiden toe en verhit dit 1 minuut
- Schenk de tomatenblokjes, het water en de linzen in de pan en laat dit alles voor ongeveer 15 minuten doorkoken
- Voeg de kikkererwten toe en kook nog 10 minuten mee
- Serveer met een scheutje yoghurt, lente uitjes en de pita broodjes met hummus
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze soep vind. Ga je deze maken of een van de andere soep gerechten op mijn blog? Laat je dit mij dat weten? Vind ik leuk om te zien. Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen via Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.