american sprinkel cookies

American sprikle cookies

Grote glutenvrije American cookies die zacht van binnen zijn en crunchy van buiten, gevuld met sprinkels en stukken witte chocolade

Deze koekjes zijn een traktatie om te eten… zo lekker dat je er niet vanaf kunt blijven

Ik vind koekjes bakken echt heel leuk. Je kunt zoveel verschillende kanten op met koekjes. Dit keer grote glutenvrije American cookies die zacht van binnen zijn en crunchy van buiten, gevuld met sprinkels en stukken witte chocolade. Een keer iets anders dan de glutenvrije basis koekjes, chocolade koekjes. Al varieer ik alsnog vaak in groottes, zachte of harde, met havermout of juist alleen met meel… Het kan namelijk allemaal!

Toen ik bij Food From ClaudNine op Instagram haar #thickcookiechallenge tegen kwam wist ik dat ik mee moest doen! Ik heb de afgelopen tijd zoveel koekjes gebakken, maar deze waren altijd klein en voor bij de koffie. Nooit echt die grote die je in de winkel of restaurants krijgt. Dus tijd om daar verandering in te brengen!

De echte American cookies zijn natuurlijk niet glutenvrij maar dat heb ik wel gedaan. Er bestaat namelijk glutenvrij zelfrijsend bakmeel..! Wist ik niet en ben ik super blij mee! Ook zijn de echte American cookies heel groot, dik en goed gevuld met een zachte kern en een knapperige rand. Mijn koekjes zijn iets dunner geworden dan ik had gehoopt, maar ik maakte dan ook niet hele extreem grote koeken. Hierdoor worden ze gewoon iets dunner maar smaken ze echt niet minder om.

Ik koos ervoor om de koeken te vullen met unicorn sprinkels en stukken witte chocolade. Dit combineerd zo lekker! Ik ben ook echt gek op die gekleurde sprinkels en ga daar snel meer mee bakken.

Voor nu heel veel bakplezier!

American sprikle cookies

Recipe by lislovescookingCourse: zoet, koekjes
Servings

11

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

 • 90 gr (glutenvrij)zelfrijsend bakmeel

 • 90 gr boekweitmeel

 • 110 gr ongezouten roomboter

 • 100 gr kokosbloemsuiker of bruine suiker

 • 1 ei

 • 1/2 tl bakpoeder

 • snufje zout

 • 40 gr sprinkels

 • 100 gr witte chocolade

Bereidingswijze

 • Snijd de boter in blokjes en hak de chocolade in brokken
 • Mix de boter en de suiker met de mixer net zo lang tot de boter alle suiker heeft opgenomen
 • Voeg het ei toe en mix net zo lang tot ook het ei is opgenomen
 • Voeg het zelfrijsend bakmeel en het meel toe en mix totdat je een vrij stug en plakkerig deeg hebt
 • Voeg de sprinkels en chocolade toe en roer dit er door heen
 • Dek het beslag af en zet voor minimaal een uur in de koelkast (ik deed dit een hele nacht), deze koekjes bak je zo koud mogelijk zodat ze mooi blijven in de oven
 • Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Maak 11 bollen van het beslag en bak ze per 4 of 5 op de bakplaat tegelijk in 10 minuten goudbruin, de koekjes lopen heel erg uit in de oven
 • Laat de koekjes een paar minuten afkoelen buiten de oven op de bakplaat en daarna volledig op een rooster zodat de koekjes kunnen uitharden

Notities

 • Je kunt deze koekjes ook goed invriezen. Als je ze wilt eten laat je ze of goed ontdooien of leg ze bevroren in een koude oven en verwarm de oven naar 180 graden, de koekjes even laten afkoelen en ze zijn weer als nieuw.

Kijk hier naar alle andere glutenvrije koekjes recepten die ik op mijn blog heb staan!

P.s. ik ben benieuwd of jij een van mijn koekjes recepten gaat maken? Als je iets maakt laat je mij dan weten hoe het smaakte? Dit kan in de reacties hieronder of mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*