Halloumi vijgen salade

Een gezonde, smakelijke en vullende salade van gegrilde zoute halloumi, linzen, verse vijgen en zoete granaatappel met een balsamico creme dressing

Deze salade smaakt heerlijk, vult goed en is makkelijk te maken en zo klaar

Nu de herfst weer aan het komen is worden de dagen korter, het weer minder en komen de vijgen weer in het seizoen. Ik ben gek op verse vijgen… Zo lekker zoet, fris maar toch ook weer een stevige vrucht met een echte bite. Dit is een gezonde, smakelijke en vullende salade van gegrilde zoute halloumi, linzen, verse vijgen en zoete granaatappel met een balsamico creme dressing. Met vijgen kun je zoveel kanten op!

Met de vijgen heb ik niks spannends gedaan maar alsnog zijn ze zo smakelijk in deze salade. De linzen zorgen ervoor dat je salade lekker vullend is. Gebakken halloumi is lekker zout en zorgt ervoor dat de salade veel smaak krijgt. Granaatappel is lekker zoet er zorgt ervoor dat de salade een mooi geheel krijgt.

Deze salade at ik als lunch, maar hij smaakt ook heel goed bij het avond eten. Maak er een stokbroodje bij of een pan soep. Een stukje vlees/ vega burger en wat aardappeltjes combineert ook goed. Met een salade kun je zoveel kanten op en daarom staat er ook vaak eentje op mijn eetmenu!

Voor nu deze halloumi en vijgen salade die ideaal bij het aankomende herfst seizoen past. Niet moeilijk, hoog smaak gehalte en handig voor de mealprep!

Halloumi vijgen salade

Recipe by lislovescookingCourse: Salade
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 30 gr linzen

  • 25 gr halloumi

  • 1 vijg

  • 20 gr (diepvries)granaatappel

  • handje veldsla

  • 1 el balsamico creme

  • 1/2 tl gedroogde munt

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Kook de linzen gaar volgens de verpakking
  • Snijd de halloumi in dunne plakjes
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak de halloumi goudbruin (ik draai ze steeds om zodat ze niet de kans hebben om te verbranden)
  • Snijd de vijgen in parten
  • Verdeel de sla over je bord en schep de gekookte linzen, parten vijgen, gebakken halloumi, granaatappel en kruiden erover heen
  • Schenk de balsamico creme erover

Notities

  • Deze salade kun je ook heel goed een dag van te voren maken en eten als lunch

P.s. ga jij deze salade ook maken? Vertel jij mij dan wat je ervan vond? Dit kan in de reacties hieronder of op Facebook of Instagram door mij te taggen of de #lislovescooking te gebruiken. En mocht je nou op zoek zijn naar meer salades? Kijk dan eens hier!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*