Basis pannenkoeken recept
Ik denk dat bijna iedereen wel pannenkoeken kan bakken en dat ook bijna iedereen het basisrecept wel kent… Maar omdat ik toch iemand ben die elke keer toch weer het recept opzoekt deel ik vandaag ook het recept voor de basispannenkoeken met jullie.
Pannenkoeken kun je op zoveel manieren eten. Denk maar aan de ontbijt pancakes van banaan en kwark, in de middag kun je ze beleggen met wat je maar wilt of je bakt ze met kaas, spek en lekker veel kruiden. Je kunt ze zelfs met een bolletjes ijs als toetje eten. Je kunt het niet gek genoeg verzinnen want pannenkoeken kunnen altijd!
Pannenkoeken
Course: Ontbijt, Dinner, Lunch4
servings5
minutes30
minutesIngrediënten
300 gr boekweitmeel/speltmeel
3 eieren
750 ml melk
snufje zout
Boter om in te bakken
Bereidingswijze
- Mix het meel, de eieren, de melk en het zout tot alle klontjes weg zijn en je een egaal beslag hebt
- Verwarm in een (anti-aanbak)koekenpan een klontje boter
- Verlaag het vuur naar net onder middelmatig
- Schep een pollepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan één kant bruin
- Als er allemaal belletjes in het oppervlak zijn verschenen draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant voor nog ongeveer een minuut
- Ga zo door tot al je beslag op is
Notities
- De pannenkoeken kun je ook heel goed bewaren in de koelkast en je kunt ze zelfs invriezen
P.s. ik ben erg benieuwd naar jullie combinaties en creaties. Laat in een reactie hieronder achter wat jou favoriete pannenkoekenbeleg is of laat het mij op instagram of facebook weten.