Dit jaar heb ik voor het eerste rabarber geproefd. Het heeft een zurige smaak maar toch ook weer iets zoets… Eigenlijk vind ik het best wel lekker!
Ik maakte van de rabarber een compote met aardbei. Deze kun je lekker eten bij de kwark, yoghurt, havermout of op een kwarktaartje. Zoet, zurig, lekker en gezond!
Rabarber-aardbeien compote
Course: Dessert, ontbijt, spread1
servings5
minutes10
minutesIngrediënten
500 gr rabarber
250 gr (diepvries)aardbeien
2 el (kokosbloem)suiker
1 el honing
1 a 2 el water
Bereidingswijze
- Snijd de uiteindes van de rabarber af en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 a 3 centimeter
- Ontdoe de aardbeien van zijn kroontjes en snijd deze doormidden
- Voeg de aardbeien, de rabarber en de honing samen in een pan en voeg er wat water aan toe. Niet teveel anders krijg je rabarbermoes (gebruik je bevroren aardbeien gebruik dan bijna geen water)
- Kook de rabarber en de aardbeien voor ongeveer 10 minuten of totdat de rabarber uit elkaar valt
- Roer de suiker er als laatste doorheen en laat goed afkoelen
Notities
- Mocht je compote nou te waterig zijn voeg dan een klein beetje maïzena toe
- De rabarber-aardbeien compote blijft ongeveer 1 week goed in de koelkast in een afgesloten pot
P.s. ik ben benieuwd wat jij van rabarber vind en of je deze rabarber-aardbeien compote gaat eten. Laat je dit mij weten? Dat kan in de reacties hieronder of op Instagram of Facebook.