Orzo met asperges

Vorig jaar heb ik denk ik voor het eerste asperges gegeten. Ik kan mij niet herinneren dat ik die vroeger thuis op mijn bord kreeg, maar ik kan mij hierin vergissen.

Maar vorig jaar ben ik gaan experimenteren met asperges en ik herinner mij nog dat ik ze eigenlijk best wel heel lekker vind. Alleen was is de asperges compleet vergeten totdat ik ze overal in de supermarkten weer tegenkwam.

Nu ik weer herenigd ben met de asperges leek het mij leuk om er een lekkere orzo mee te maken en die met jullie te delen. Ik vind orzo altijd een beetje lijken op een minder romige risotto. En ik houd van risotto en kook daarom ook graag met orzo.

In dit gerecht maakte in een romige saus met heel veel groente en spekjes. Dit zorgt voor een heerlijke smaakexplosie in je mond.

Orzo met asperges

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediƫnten

  • orzo

  • 50 gr spekjes

  • 100 gr groene asperges

  • 100 gr champignons

  • 1 kleine ui

  • 1 teentje knoflook

  • 20 gr geitenkaas

  • 2 zongedroogde tomaten

  • Rasp 1/5 citroen

  • 1/2 tl citroensap

  • 5 blaadjes basilicum

  • 25 ml kookroom

Bereidingswijze

  • Kook de orzo volgens de verpakking gaar
  • Snijd de onderkant van de asperges en kook de asperges voor 3 minuten in water met een snufje zout en giet daarna af
  • Snijd de champignons in plakjes
  • Snipper de ui en knoflook
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • rasp de citroen en pers de sap uit, snijd de basilicum bladeren in kleine stukjes en mix dit door elkaar
  • Verhit een pan op het vuur en bak hierin de spekjes voor ongeveer 5 minuten knapperig op middelhoog vuur
  • Voeg de ui en knoflook bij de spekjes en fruit deze
  • Roerbak de champignons en de asperges erdoorheen en bak dit samen voor ongeveer 3 minuten op middelhoog tot laag vuur
  • Voeg de erwten, zongedroogde tomaten, roomsaus en het citroen-basilicum mengsel toe er roer alles goed door elkaar
  • Laat dit nog 2 minuten sudderen en roer dan de helft van de geitenkaas en de orzo er doorheen
  • Serveer warm en bestrooi je orzo met de overige geitenkaas

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze orzo vind. Laat je mij dit weten op Facebook, Instagram of in de reacties hieronder? Vind ik leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *