Chia pudding met kokosyoghurt en mango puree
Al zo lang wil ik een keer chia pudding maken dat ik het nu maar gewoon is gemaakt heb. Zo vaak komt het voorbij op social media en die plaatjes vind ik altijd zo mooi! Het is weer is een keer wat anders dan een bakje kwark met granola of een schaaltje havermout.
Ik deel met jullie het basisrecept van mijn chia pudding. Om wat meer smaak te geven aan de pudding voegde ik extra kokosyoghurt toe, mango puree, vers fruit, gebakken kokos snippers en granola.
Maar ga vooral helemaal los met de toppings die jij lekker vind. Dit ontbijtje blijft ongeveer 5 dagen lekker in de koelkast en kan je daarom makkelijk van te voren klaar maken.
Geniet van je ontbijtje!
Chia pudding
Course: Ontbijt4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
25 gr chiazaadjes
100 ml amandelmelk
1/2 tl honing
1 el kokosyoghurt
Toppingsmango puree
kokosyoghurt
vers fruit
kokos snippers
granola
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten samen en roer dit goed door
- Schenk het mengsel in een potje die dicht kan en bewaar deze in de koelkast
- Roer de pudding het eerste uur een paar keer door
- Laat minimaal 3 uur, maar het liefste een hele nacht, staan in de koelkast
- Versier de pudding met jou favoriete toppings
P.s. ga jij chia pudding maken? Dan ben ik toch wel benieuwd hoe jij je chia pudding opleukt. Laat je mij dit zien of weten in de reacties hieronder of op Facebook of Instagram?