Glutenvrije peren pancakes met een topping van pecannoten en cranberry’s. Een heerlijk en verwarmend pannenkoeken ontbijt!
Wie wil er nou niet ontbijten met pancakes?
Glutenvrije peren pancakes die makkelijk te maken zijn, voedzaam zijn en lactose vrij zijn. Eet ze met een topping van pecannoten, cranberry’s en kokosflaxen en een beetje ahorn siroop. De perfecte start van de dag.
Ik ben echt gek op pancakes en probeer dan ook altijd nieuwe smaken te bedenken. Bijna wekelijks maak ik pancakes met mijn zuurdesem discard of deze kwark pancakes. Beide zaten in mijn hoofd toen ik deze pancakes bedacht. Deze stapel met peer en pecannoten doet mij denken aan de herfst en de winter. Daarom passen ze ook helemaal in dit seizoen!
Dit keer maakte ik pannenkoekjes op kwark basis en voegde ik er wat peer aan toe. De peer maakt de pannenkoeken van nature al lekker zoet. Ik voegde wat kaneel toe als smaakmaker en dat was het eigenlijk. Het recept is dan ook heel simpel. Snij de peer in stukjes, meng deze met de overige ingrediënten, even bakken en klaar zijn ze. Versier ze vervolgens met toppings van knapperige pecannoten, cranberry’s, geroosterde kokosflaxes en wat extra gebakken peer.
Deze glutenvrije peren pancakes zijn ook top om in te vriezen. Zo heb je altijd een lekker ontbijtje achter de hand. Even opwarmen in de magnetron, opbakken in de koekenpan of koud, je favoriete toppings erbij serveren en klaar is je ontbijt!
Geniet van deze stapel pancakes en kijk hier eens naar al mijn pancake recepten!
Ingrediënten
Pancakes:
- 60 gram (glutenvrije) havermeel
- 2 eieren
- 60 gram (lactosevrije) kwark
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el ahorn siroop optioneel
- 1/2 peer klein
Topping:
- Peer
- Cranberry’s
- Kokosflaxes
- Pecannoten
- Ahorn siroop
Instructies
- Snijd de peer in kleine stukjes.
- Roer de eieren en de kwark door elkaar heen en meng hier het havermeel, bakpoeder, kaneel en de ahorn siroop doorheen. Schep als laatste de stukjes peer door het beslag.
- Verwarm een koekenpan met goede anti aanbak laag op middelhoog vuur met een tl (kokos)olie erin. Zodra je olie heet is schep je een lepel beslag in de pan en laat je deze voor ongeveer 2 a 3 minuten. Je kan de pancake omdraaien zodra aan de bovenkant van het beslag allemaal bubbeltjes ontstaan en je spatel makkelijk onder de pancake glijdt. Bak de andere kant van de pancake nog voor 1 minuut.
- Ga zo door totdat al je beslag op is.
- Bak in een andere pan wat stukjes peer met wat kaneel.
- Serveer je pancakes met de gebakken peer en eventueel wat cranberry’s, kokosflaxes, pecannoten en wat ahorn siroop.
Notities
P.s. ik ben weer heel benieuwd wat jij van deze pancakes vindt. Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Kijk hier ook eens naar al mijn ontbijt recepten!