Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos

Ben jij ook zo gek op knapperige granola?

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos. Niet alleen lekker door de yoghurt of over een smoothiebowl, maar ook heerlijk als snack zo uit de pot. Gemaakt met banaan, stukjes pure chocolade en kokos. Zowel glutenvrij als lactose vrij en vegan te maken! 

Ik ben echt gek op ontbijt, het is dan ook niet gek dat de meeste recepten op mijn blog ontbijtjes zijn. Ook dit keer heb ik een ontbijtrecept gemaakt waar ik helemaal fan van ben. Namelijk bananenbrood granola! Want als er een recept is dat ik nog meer dan ontbijt op mijn blog heb dan is dat bananenbrood.

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos

Deze granola smaakt naar bananenbrood maar dan knapperig. Goed gevuld met amandelen, stukjes chocolade en gevriesdroogde banaan en kokos. Dit alles zorgt voor een hele smakelijke granola waar je van wilt blijven eten! 

Ik maakte ook dit recept weer met het gevriesdroogde fruit van Buah en hun knapperige fruit past perfect in granola. In een taartje, wat ik al eerder deed, worden de stukjes zacht. En yoghurt of een smoothie heeft dat zelfde effect. Hierdoor krijg je knapperige granola en zachte en zoete stukjes fruit. Heerlijk in combinatie met de amandelen en de chocolade.

Ga jij deze granola maken?! 

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos. Heerlijk door de yoghurt, over een smoothiebowl of zo uit de pot!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 pot

Ingrediënten
  

  • 175 gram glutenvrijehavermout
  • 1 banaan
  • 35 gram kokosolie
  • 2 el ahorn siroop
  • 1 tl vanille
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 50 gram amandelen
  • 35 gram gevriesdroogdekokos
  • 20 gram gevriesdroogdebanaan
  • 25 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de kokosolie, prak de banaan fijn en hak de amandelen grof.
  • Meng de gesmolten kokosolie en de fijngeprakte banaan door de havermout, zout, kaneel, vanille, ahorn siroop en de gehakte amandelen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar het havermout mengsel over. Zorg ervoor dat je de laag niet te dik maakt zodat de granola echt knapperig kan worden.
  • Bak de havermout voor 20 minuten in de oven en schep vervolgens om. Bak de havermout dan nog voor 10 a 15 minuten. Hou goed in de gaten dat je granola niet zwart wordt. Laat vervolgens goed afkoelen.
  • Meng de overige ingrediënten erdoor heen en bewaar in een goed afgelsoten pot!

Notities

Dit recept is in samenwerking met buah.
Trefwoord amandelen, chocolade, gebakken havermout, glutenvrij, granola, kokos yoghurt, lactose vrij, ontbijt, samenwerking, smoothie bowl, vegan

Ik ben benieuwd of jij dit taartje gaat maken. Laat je mij dit weten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! Kijk ook zeker eens bij al mijn andere ontbijt recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*