Glutenvrije citroen cakejes met granola. Makkelijk te maken, ideaal voor het ontbijt en heerlijk fris van smaak!
Ben jij ook zo gek op de smaak van citroen?!
Glutenvrije citroen cakejes met granola. Deze heerlijke cakejes zijn makkelijk te maken en staan binnen no-time op tafel. Lekker fris van smaak, toch zoet en met een krokantje van de granola. Ik vind ze heerlijk bij het ontbijt, maar als tussendoortje kunnen ze ook heel goed!
Ik mocht weer samenwerken met mijn favoriete granola, namelijk die van OotGranola. Deze granola is knapperig, niet te zoet, vol gezonde producten en in meerdere fijne smaken. Ik maakte al een boel recepten met hun product, deze vind je hier. Dit keer wou ik mijzelf uitdagen en maakte ik een citroen cakeje. En blij dat ik was toen het mij lukte!
Dit recept maakt drie kleine, maar smeuïge cakejes met de frisse smaak van citroen. Het beslag is volledig glutenvrij en lactose vrij en zonder toegevoegde suiker. Je neemt havermeel, granola, banaan, een eitje, wat vanille en melk. Dit even door elkaar roeren, citroen rasp en sap erbij en granola erdoorheen. Het beslag even verdelen over de drie vormpjes en hup de oven in. Even wachten en serveren maar!
Ik vind ze het lekkerste met een extra topping van yoghurt en wat vers fruit. Hier natuurlijk weer wat extra granola overheen en voor het oog een muntblaadje. Lekker met een kop thee of koffie erbij en genieten maar!
Ga jij ze maken? Je vindt het recept hieronder. Kijk ook zeker eens hier naar al mijn ontbijt recepten.
Glutenvrije citroen cakejes met granola
Ingrediënten
- 80 gram glutenvrijehavermeel
- 30 gram lemon poppyseed granola
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 1 tl vanille
- 100 ml amandelmelk
- 1 tl bakpoeder
- Sap + rasp 1/2 citroen
- 50 gram blauwe bessen
Toppings:
- Lemon poppyseed granola
- Kokosyoghurt
- Blauwe bessen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 2 a 3 ovenbestendige bakjes in.
- Prak de banaan fijn.
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een mooi glad beslag en schep daarna de blauwe bessen door het beslag.
- Verdeel je beslag over de 2 a 3 vormpjes en bak voor 20 a 25 minuten af in de oven.
- Laat even afkoelen en serveer met jouw favoriete toppings!
Notities
P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit recept vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk om te zien!