Appelbeignets pancakes, een vernieuwde varitatie op de appel pancakes in een glutenvrij jasje. Deze pannenkoeken lijken verdacht veel op een appelflap!
Uitgebreide en lekkere start van de dag met dit ontbijtje
Ik maakte appelbeignets pancakes. Een vernieuwde varitatie op de bekende ontbijtpancakes met appel en in een glutenvrij jasje. Deze pannenkoeken lijken verdacht veel op een lekkere appelflap die veel mensen met oud en nieuw maken en eten!
Vroeger at ik heel vaak appelbeignets bij mijn oma met oud en nieuw. Nu ik er achter ben gekomen dat mijn lichaam niet zo goed reageert of gebakken zoet deeg uit de frituur eet ik ze eigenlijk nooit meer. En soms vind ik dat best jammer want ik vind zo’n appelschijfje in deeg best lekker op zijn tijd…
Om dit ‘gemis’ nou een soort van te vervangen ging ik niet aan de slag met gebakken appelbeignets of oliebollen, nee ik ging aan de slag met een pancake variant.
De pancakes zelf
Zelf ben ik ben gek op pancakes en dacht dat ik van het oud en nieuw lekkernij vast ook wel een ontbijtje kon maken! Een ontbijtje die je niet alleen eet in de feestdagen periode maar die desnoods elke dag als je de tijd hebt op tafel kan staan.
Gelukkig kom je met een ei, (glutenvrij) meel, wat melk, kaneel en een appel al heel ver om dit ontbijtje te maken. Je snijd een appel in ringen, haalt deze door het beslag en bakt ze in de pan. De overige appel snijd je in stukjes, bak je in de pan even zacht en serveer je er poedersuiker of kaneelsuiker bij.
Dit is een feestelijk ontbijtje die zonder heel veel moeite klaar is! Geniet ervan en veel plezier met het klaarmaken. Ik ben benieuwd of jij ze net zo lekker vind als ik! En een kleine tip van mij… Deze appelbeignets pancakes zijn ook heel lekker als dessert met een bolletje ijs of een toefje slagroom!
Appelbeignets pancakes
Course: Ontbijt, Brunch1
servings5
minutes15
minutesIngrediënten
40 gr boekweitmeel/speltmeel
50 gr magere kwark
1 ei
75 ml amandelmelk
1 tl kaneel
Optioneel 1/2 el suiker
1 appel
- Toppings
rozijnen
kaneelsuiker/poedersuiker
kwark/ijs/slagroom
honing/stroop
Bereidingswijze
- Verwijder het klokkenhuis met een appelboor en snijd de appel in plakjes
- Meng alle ingrediënten voor het pancake beslag
- Verwarm een koekenpan op het vuur en laat wat boter of olie smelten in de pan
- Haal een plakje appel door het beslag en leg deze daar na in de koekenpan
- Zodra je allemaal bubbeltjes ziet aan de bovenkant van je pancake draai je de pancake voorzichtig om
- Bak de andere kant nog even goudbruin
- Ga zo door tot al je beslag en appel op is
- Snijd de overige appel in stukjes en bak in de pan met wat kaneel en honing om erbij te serveren
Notities
- Serveer de pancakes met de extra kwark, gebakken appel, extra honing en kaneelsuiker!
P.s. ik ben benieuwd of jij deze apple pancakes gaat maken en wat je er van vind. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk. Je kunt een reactie hieronder achter laten of mij een berichtje sturen of taggen op Instagram of Facebook #lislovescooking.
Naast deze appelbeignets pancakes heb ik nog veel meer pancake recepten op mijn blog staan. Kijk een hier voor nog veel meer inspiratie!