Een bananenbrood met een kleine cheesecake-mango swirl en kokos snippers
Bananenbroden zijn mijn to-go snack als ik stage, werk of school heb. Zo makkelijk om te maken en ook nog is heel lekker.
Maar om alleen banaan te gebruiken vind ik meestal ook zo saai en daarom pimp ik mijn bananenbroden graag. Dit keer heb ik er een kleine swirl van mango en roomkaas doorheen gedaan. De swirl is niet heel erg aanwezig maar geeft bij sommige happen net een verrassend zoetje. Door er ook banaan bovenop te leggen ziet je brood er feestelijk uit en de kokossnippers zorgen voor een heerlijke smaak.
Kortom: weer een bananenbrood waar ik gelukkig van word!
Bananenbrood met een mango swirl
Course: Tussendoortje, Snack4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
200 gr boekweitmeel
2 eieren
2 bananen
100 gr mangopuree
50 gr cream cheese
10 gr (kokosbloem)suiker
100 ml amandelmelk
2 tl bakpoeder
25 gr kokossnippers
Bereidingswijze
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in en verwarm je oven voor op 180 graden
- Prak 1 1/2 banaan fijn en bewaar de laatste helft als topping voor op je brood
- Meng 50 gr mangopuree door de geprakte bananen
- Klop de eieren los en meng dit samen met het meel, de suiker en het bakpoeder door het bananen-mango mengsel totdat je geen klontjes meer hebt
- Schep 20 gr kokossnippers door je beslag
- Meng de cream cheese met de overige mangopuree tot een egaal mengsel
- Schep de helft van je beslag in de cakevorm
- Schenk hier in een rechte baan het creamcheese mengsel overheen
- Schep dan nu je overige beslag hier overheen en strijk je beslag glad
- Leg bovenop je beslag de 1/2 banaan op en de overige kokossnippers
- Bak je brood in 45 minuten gaar in de oven
Notities
- Je kunt dit brood goed invriezen
P.s. ik ben benieuwd naar jou creatie van dit bananenbrood. Laat je mij zien en weten wat je er van vind. Dit kan via Facebook en Instagram door mij te taggen of de #lislovescooking te gebruiken! Ik vind het leuk om jullie creaties te zien!