Pasta met champignonsaus en spinazie

Pasta eet ik graag! Het liefste spaghetti, macaroni of penne met een heerlijke, goedgevulde saus. Ik probeer graag verschillende creaties uit en deze pasta ontstond in een paar keer.

Ik at een keertje pasta met champignonsaus. Dit vond ik echt heel lekker maar ik baalde ervan dat de champignonsaus uit een pakje kwam. Daarom ben ik zelf gaan experimenteren.

Een heerlijke saus ontstond na een paar pogingen. Er zit geen room in maar de pasta heeft wel heel veel smaak. Eigenlijk vind ik dit nog veel lekkerder dan de champignonsaus waarop dit recept gecreëerd is. De saus vulde ik op met, natuurlijk, champignons, spinazie en zongedroogde tomaten. Ook pofte ik tomaatjes in de oven voor een frisse smaak tussendoor.

Serveer dit gerecht met Parmezaanse kaas, verse basilicum geniet er ten top van!

Pasta met champignonsaus en spinazie

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • spaghetti

  • 125 gr kastagne champignons

  • 2 grote handen verse spinazie

  • 2 zongedroogde tomaten

  • 1 uitje

  • 1 teentje knoflook

  • 100 ml halfvolle melk

  • 1/3 blokje groente bouillon

  • 100 ml water

  • 1 a 1 1/2 el maïzena

  • 1/4 tl uienpoeder

  • 1/4 tl knoflookpoeder

  • 1/2 tl paprika poeder

  • zout/peper/chiliflaxes

  • verse basilicum

  • Gepofte tomaatjes
  • 100 gr cherry tomaatjes

  • 1 el olijfolie

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snipper de ui en knoflook
  • Snijd de champignons in plakjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar
  • Plaat de tomaten in een ovenbestendig bakje en mix deze goed met de olijfolie en zout en peper
  • Pof de tomaatjes voor 10 minuten in de oven
  • Verhit een el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook
  • Voeg de champignons toe en roerbak deze voor 3 minuten of totdat ze bijna gaar zijn
  • Voeg de kruiden en zongedroogde tomaten toe en roerbak deze voor 1 minuut mee
  • Voeg de melk, water en het bouillonblokje toe en laat dit alles 1 minuut doorkoken
  • Zodra het kookt voeg je de maïzena toe en laat je de saus op laag vuur indikken
  • Als de saus bijna is ingedikt roer je de spinazie erdoor heen en laat je de spinazie slinken in de pan
  • Breng eventueel op smaak met de peper, zout en chili flaxes
  • Serveer met de spaghetti, verse basilicum, gepofte tomaatjes en Parmezaanse kaas

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze pasta vind. Laat je mij je creatie zien door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik de #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *