Tartelettes met een vulling van fruit
In het weekend snel iets lekkers op tafel toveren vind ik leuk om te doen. Niet alleen heb je zelf iets lekkers om te eten, maar ik vind het ook heel leuk te zien dat mijn gasten smullen van de taartjes!
Deze tartelettes had ik eerst zelf geproefd samen met een vriend en kwamen goed door de keuring heen. Daarna had ik de overige ingevroren en uiteindelijk twee daarvan meegegeven aan mijn moeder. Met de instructie ze te laten ontdooien, de tartelettes in een koude oven te zetten, de oven op te warmen tot 180 graden en ze dan nog 3 minuten te bakken. Hierdoor zijn de taartjes weer als nieuw. Het appje met een foto van mijn kleine zusje sprak boekdelen…! Ze vond ze heerlijk en blij dat ik daar van werd 😉
Omdat ik alleen maar positieve reacties op dit recept krijg deel ik ze vandaag met jullie zodat jullie ze ook kunnen gaan maken. De tartelettes zijn erg simpel te maken. Mijn inspiratie komt dit keer van de shortbread koekjes en een appelcrumble. Combineer dat tot één gerecht en je krijgt deze fruitige shortbread tartelettes!
Fruitige tartelettes
Course: Zoet8
servings15
minutes30
minutesIngrediënten
- Deeg
150 gr boekweitmeel/speltmeel
50 gr poedersuiker
1 ei
80 gr ongezouten roomboter
2 tl kaneel
snufje zout
- Vulling
1 appel (jonagold)
60 gr (diepvries) frambozen
3 el granaatappelpitjes (diepvries)
1 tl kaneel
- Crumble
40 gr (spelt)meel
40 gr suiker
20 gr boter
Bereidingswijze
- Begin met de crumble. Mix het meel, de suiker en de boter met je handen tot een kruimelig deeg. Het maken van de crumble duurt ongeveer 2 a 3 minuten.
- Zet de crumble aan de kant en haal de frambozen en de granaatappel uit de diepvries
- Maak nu je deeg. Meng het meel, de suiker, het ei, de boter, kaneel en zout tot een deegbal
- Zet deze deegbal, afgedekt met vershoudsfolie, voor 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet je tartelettes vormpjes in met boter of bakspray
- Snijd je appel in kleine stukjes en meng deze met de kaneel en het overige fruit
- Maak 8 gelijke bolletjes van je deeg en bekleed je tartelette vormpjes hiermee
- Prik gaatjes in de bodem van het deeg
- Verdeel het fruit mengsel over de vormpjes
- En verdeel hier de crumble over
- Bak de tartelettes voor 30 tot 35 minuten in de oven
- Laat ze daarna afkoelen buiten de oven en haal ze voorzichtig uit hun vorm
P.s. mocht je dit recept nou gemaakt hebben en mij dit willen vertellen… Dat kan dan heel makkelijk! Laat een reactie achter onder dit bericht of vertel mij dat op Instagram of Facebook of #lislovescooking. Vind ik heel leuk om te zien!
I really like what you guys tend to be up too. This sort of clever work and
exposure! Keep up the fantastic works guys I’ve added you guys to our blogroll.
Thank you!!