Marmer banana bread

Chocolade bananenbrood met marmereffect

Als je erachter komt dat je geen tussendoortjes meer in je kast en vriezer hebt liggen maar wel drie rijpe bananen… Wat doe je dan?
Juist ja! Je bakt een lekker bananenbrood…

Dat was de insteek achter dit bananabread. Alles was op en het was tijd dat ik weer is wat ging bakken om mee te nemen naar stage.

Ik koos er voor om een marmer brood te maken. Dat geeft altijd zo’n leuk effect. En de smaken banaan en chocolade gaan heel goed samen. Als extraatje voegde ik nog wat stukjes pure chocolade toe voor een leuke verassing bij elke hap.

Persoonlijk houd ik niet van een hele heftige chocolade smaak, mocht je dit nou wel heel lekker vinden voeg dan wat meer cacaopoeder toe!

Marmer banana bread

Recipe by lislovescookingCourse: Snack, Tussendoortje
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 3 bananen (ongeveer 275 gram)

  • 175 gr magere kwark

  • 3 eieren

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 tl vanille aroma

  • 25 gr cacaopoeder

  • 25 gr pure chocolade (ik gebruikte 80% puur)

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in of bekleed hem met bakpapier
  • Prak 2 1/2 banaan tot moes
  • Snijd 1/2 banaan in plakjes
  • Verbrokkel de pure chocolade tot kleine stukjes
  • Voeg bij je bananenmoes het speltmeel, de kwark, de eieren, het bakpoeder en de vanille aroma
  • Meng dit tot een egaal beslag, maar meng het niet te lang
  • Verdeel het beslag in twee delen en voeg bij één van de twee beslagen het cacaopoeder en bij het andere beslag de helft van de pure chocoladestukjes
  • Voeg om de beurt één lepel van het ene beslag toe en dan één lepel van het andere beslag. Dit zorgt voor het marmer effect
  • Als al het beslag in de vorm zit beleg je de bovenkant met plakjes banaan en de overige chocolade
  • Bak je brood voor ongeveer 35 minuten gaar in de oven

Notities

  • Laat je bananenbrood goed afkoelen voordat je hem aansnijd.
  • Het bananenbrood is ongeveer 3 tot 5 dagen te bewaren in de koelkast en voor ongeveer 3 maanden in de vriezer.

P.s. Ga je dit recept maken en vind je het leuk om mij dit te laten weten kan dat heel makkelijk. Laat hieronder een reactie achter of tag mij op Instagram of Facebook of #lislovescooking. Vind ik heel leuk om te zien en wie weet deel ik je foto in mijn verhaal 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *