Zoete tussendoortjes snackplank

Gezonde zoete tussendoortjes

Gezonde zoete tussendoortjes zodat jij lekker en voedzaam kunt snacken. Een lekkere en gebalanceerde manier om de trek te stillen!

Zonder tussendoortjes kom ik de dag niet door.

Dit is een blog over gezonde zoete tussendoortjes. Speciaal gemaakt zodat jij lekker en voedzaam kunt snacken. Want gezond en lekker snacken is veel minder belangrijker dan het lijkt!

Er zijn een boel vooroordelen over een zoete snacks. Ik ben van mening dat er geen goed of fout is in welke snack je ook neemt. Als jij trek hebt in een appel is dat een hele gezonde manier om je trek te stillen. Maar wat nou als je trek hebt in dat blokje chocolade of dat zoete snoepje? Is dit dan slecht? Ik vind van niet. Zelf leef ik volgens de 80/20 regel en kan ik alles eten wat ik wil.

Zoete tussendoortjes snackplank
Glutenvrij marmer bananenbrood

80/20 regel

Bij de 80/20 regel eet je 80% van de dag gezond en de overige 20% eet je waar je zin in hebt. Ik heb dagen dat ik helemaal niet snak naar iets zoets, of een product met meer suiker dan normaal. Maar ik heb ook dagen waar ik wel degelijk zin heb ik een reep chocolade of een lekkere koek. En dit is helemaal niet erg en geef ik dan ook graag aan toe!

Ik zorg ervoor dat ik overdag gezond eet. Mijn ontbijt is voedzaam, vullend en gevarieerd. Bij de lunch zorg ik dat ik echt verzadigd ben en mijn avondeten bestaat uit alle voedingsmiddelen uit de schijf van vijf. Dan neem ik naar werk meestal een gezond tussendoortje mee. Dit kan een zelfgemaakt plakje bananenbrood zijn of een ander glutenvrij tussendoortje die ik zelf maak. Maar een bakje yoghurt met wat granola gaat er bij mij ook graag in! Om half vier neem ik ook altijd nog een stuk fruit. Dit zorgt ervoor dat ik het precies red tot het avondeten.

Zoete tussendoortjes snackplank

Maar er zijn ook echt dagen dat ik geen zelfgemaakte snacks in de vriezer heb liggen. Dan ga ik ook zeker wel voor een makkelijke oplossing. Ook ik koop regelmatig koekjes uit de supermarkt. Voor op werk kies ik er dan meestal wel eentje vol vezels en met niet extreem veel suiker, maar ook zeker wel eentje die ik lekker vind. Ik ga toch zeker geen koekjes kopen die ik niet lekker vind omdat ze “gezonder” zijn.

Want hoe gezond is het als jij alleen maar gezond eet en hartstikke ongelukkig wordt. Het gaat om een balans. Als jouw voeding vullend, voedzaam en vol vitamines zit kun je ook gewoon genieten van iets waar je zin in hebt. En nou zeg ik niet dat je gelijk elke dag een bak ijs moet leeg eten. Maar luister naar je lichaam, kies waar je trek in heb en geniet!

Zoete tussendoortjes snackplank

Snack plank

In het weekend vind ik het ook heel leuk om een snack plank te maken. Ik kies dan allemaal lekkers uit dat ik leuk serveer. Er liggen altijd wat verschillende soorten fruit op deze plank. Verder natuurlijk nog wat stukjes chocolade en glutenvrije koekjes. Erg lekker is ook om wat yoghurt en pindaaks als dip te gebruiken. Daarna vul ik de plank aan met wat ik nog meer kan vinden en bij de snack plank past. Meestal is dit nog iets van nootjes, gedroogd fruit of een of ander snoepje.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen ik een grote mok thee of koffie te zetten, lekker knus op de bank gaan zitten en genieten. Je bent even leuk bezig om zo’n lekkere plank te maken en daarna kun je lekker genieten!

Laat mij ook vooral weten wat jij een lekkere snack vind. Gezond of ongezond maakt mij niet uit, ik vind het alleen maar leuk om te horen wat jij graag snackt. Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram. Bewaar dit recept ook op Pinterest om zoveel mogelijk mensen te inspireren om ‘gezond’ te snacken!

Zoete tussendoortjes snackplank

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*