Glutenvrije appel en blauwe bessen ontbijt crumble van havermout, kokos en nootjes. Een heerlijke en gezonde start van je dag!
Een crumble om de dag goed mee te starten.
Start je dag met een glutenvrije appel en blauwe bessen ontbijt crumble. Deze is gemaakt met havermout, kokos en nootjes. De appel en blauwe bessen zorgen voor de vitamines, de nootjes voor een crunch en de kokos maakt de crumble lekker kruimelig. Een heerlijke en gezonde start van je dag!
Ik ben gek op ontbijtjes. Het liefst heb ik elke ochtend een ander ontbijtje! Vaak probeer ik elke dag zoveel mogelijk af te wisselen. Maar wat toch elke ochtend weer op de ontbijttafel staat is yoghurt of kwark en een appel. Ik moet er soms best om lachen dat ik tegenwoordig elke dag yoghurt eet. Vroeger moest ik hier echt niet aan denken. Gaf mij maar boterhammen, beschuitjes of crackers met pure hagelslag.
Maar mijn ontbijtjes zijn veranderd en tegenwoordig staat er kwark, fruit en iets wat daarbij past op tafel. Deze crumble is een nieuw recept waar ik heel erg van geniet! Ik ben echt gek op crumbles en deze is super! De crumble is gemaakt van glutenvrije havermout, kokosrasp, kaneel, nootjes en honing. Hierdoor heeft die heel veel smaak.
De kokos zorgt voor een zoetje maar ook voor een mooie crumble, de nootjes voor een lekkere bite en de honing en kokosolie maken er een mooie crumble van. En het fijne van dit ontbijtje vind ik dat je hem vooruit kan maken. Maak hem wanneer je tijd heb en bak hem af, zo hoef je hem alleen nog maar even op te warmen wanneer je er zin in hebt. Of vries de hele ovenschaal in en zet deze in een koude oven en bak dan voor 30 a 35 minuten. Zo heb je altijd een vers en lekker warm ontbijtje!
Ik hoop dat dit ontbijt jou goed smaakt en dat je net zo als ik regelmatig afwisselt met je ontbijtjes. Op mijn website vind je hier nog veel meer ontbijt recepten. Geniet van jouw ontbijtje in de ochtend, en neem er ook echt de tijd voor. Je zult zien dat je dag dan leuk en goed begint!
Appel en blauwe bessen ontbijt crumble
Ingrediënten
- 25 gram (glutenvrije) havermout
- 5 gram geraspte kokos
- 10 gram gemengde noten
- 1 tl kokosolie
- 1/2 el honing
- 1 tl kaneel
- 1 appel
- 100 gram blauwe bessen diepvries
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de nootjes grof en snijd de appel in plakjes of stukjes.
- Begin met het maken van de crumble. Meng met je handen de havermout, nootjes, kaneel en kokosraps goed door elkaar. Voeg dan de kokosolie en havermout toe en maak er een kruimelig deeg van. Blijven de kruimels teveel aan je handen plakken maak je handen dan een beetje nat.
- Leg de appel in een ovenbestendig schaaltje en verdeel hier de bevroren blauwe bessen overheen.
- Verdeel de crumble over het fruit en bak de crumble in 25 minuten goudbruin en krokant.
- Serveer de crumble warm met wat vanille yoghurt.
Notities
P.s. ga jij dit ontbijtje ook maken en geniet je er net zo van als ik? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk om te horen en zien! Je kunt een reactie achterlaten hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar nog meer crumble recepten.