Noedels met tempeh en veel groente
Tempeh is een vleesvervanger op basis van sojabonen. Het heeft een aparte smaak van zichzelf waar je maar net van moet houden. Als je je tempeh goed gemarineerd hebt vind ik het heerlijk om er mee te koken.
Dit recept zit vol met smaak. De tempeh is goed gemarineerd en een zelfgemaakte woksaus vind ik altijd veel smaak hebben. Ik wokte lekker veel groente mee, voor de kleur en ook omdat ik dat gewoon heel lekker vind.
Verder serveerde ik dit gerecht met noedels maar je kunt ook heel goed rijst gebruiken. Net wat jij zelf lekker vind!
Tempeh noedels
Course: Dinner3
servings45
minutes20
minutesIngrediënten
- Tempeh
250 gr tempeh
1 el sesamolie
1/2 el uienpoeder
1 tl sambal
1 1/2 el ketjap
- Woksaus
1 1/2 el pindasaus
50 ml sojasaus
60 ml heet water
1 tl honing
1 tl (rijst)azijn
- Groente
225 gr noedels
1 grote ui
1 cm rode peper
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
250 gr champignons
1 rode paprika
250 gr broccoli
Bereidingswijze
- Snijd de tempeh in kleine stukjes
- Meng alles voor de marinade tot een sausje en roer hier de gesneden tempeh doorheen
- Laat de tempeh voor minimaal 30 minuten (liefst langer) staan
- Meng alle ingrediënten voor de woksaus tot een sausje
- Snipper de ui en snijd de gember, peper en knoflook in kleine stukjes
- Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reekjes
- Maak kleine roosjes van je broccoli en kook die in een paar minuten gaar
- Kook de noedels volgens de verpakking
- Bak de tempeh, in een droge koekenpan, op laag vuur knapperig
- Verhit een scheutje (wok)olie in de wok
- Bak hier de ui, knoflook, gember en peper glazig
- Voeg dan de champignons toe en wok deze mee
- Voeg als de champignons en noedels bijna gaar zijn de paprika toe
- Giet je noedels af en voeg deze met de broccoli en je woksaus toe aan het groente mengsel
- Wok alles nog voor 1 minuut
- Serveer met de knapperig gebakken tempeh
Notities
- Eet smakelijk! En probeer dit is met stokjes te eten… Is altijd een leuke uitdaging
P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit recept vind. Laat je hieronder een reactie achter of op Facebook of Instagram
[…] vleesvervanger vond ik al heel lekker, dit recept staat al een tijdje op mijn blog, maar zo wordt die nog lekkerder. Je moet het een beetje frituren […]