Smakelijke, glutenvrije hartige pancakes die goed gevuld zijn met gesmolten brie, knapperige spekjes en zoete cranberry’s geserveerd met honing
Hartige pancakes die heerlijk gevuld zijn en heerlijk smaken als lunch of ontbijt
Gek op pancakes ben ik. Niet alleen de zoete variant vind ik lekker maar een hartige variant gaat er ook goed in! Eerder maakte ik al deze glutenvrije hartige pancakes met vijgen en geitenkaas maar nu maak ik er een met spekjes, brie en cranberry’s.
Sinds mijn vakantie ben ik helemaal fan van brie. Hiervoor at ik ook al brie, voornamelijk op verjaardagen of bij de borrel, maar nu heb ik echt zelf een stuk in huis gehaald om er mee aan de slag te gaan. Ik koos er dit keer voor om er pancakes mee te maken en het resultaat was zoveel lekkerder dan ik had verwacht…
De brie smelt heerlijk in de pancakes waardoor je bij elke hap de subtiele smaak van de kaas proeft. Cranberry’s zorgen voor net dat lekkere zoetje en de spekjes voor het zoutige. Deze combinatie is echt heerlijk en ga ik zeker vaker maken. Ik denk ook dat een pasta salade met brie erg lekker is of een ovenschotel…
Ook dit recept is weer niet moeilijk te maken. De pancakes zijn glutenvrij maar je kunt het boekweitmeel ook heel goed vervangen door speltmeel of tarwemeel. Hetzelfde geld voor de spekjes. Mijn spekjes waren vegetarische spekjes maar met gewone smaken deze pancakes even lekker! Ik gebruikte geen ei in mijn pancake-beslag maar alsnog zijn de pancakes heerlijk fluffy!
Hartige brie pancakes
Course: lunch, ontbijt4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
40 gr boekweitmeel
50 gr kwark
55 ml (amandel)melk
1 tl bakpoeder
1 el appelazijn
30 gr brie
20 gr (vegetarische)spekjes
15 gr gedroogde cranberries
1 lente uit
- Toppings
Honing
Bereidingswijze
- Roer de kwark los met de melk, azijn en bakpoeder en laat het ongeveer 5 minuten staan
- Snijd de lente ui en brie in stukjes
- Bak de spekjes zonder olie in de pan knapperig (en snijd ze na het bakken desnoods nog iets kleiner)
- Meng de boekweitmeel door het natte mengsel totdat je geen klontjes meer hebt
- Schep bijna alle cranberry’s, brie, spekjes en lente ui door het beslag (ik liet iets over om als topping te gebruiken)
- Verhit een pan op hoog vuur tot die goed heet is en draai dan het vuur middelhoog
- Schep, zonder de pan in te vetten, een hoopje beslag in de pan en bak de pancake voor ongeveer 1,5 minuut goudbruin
- Draai de pancake om als er belletjes aan de bovenkant ontstaan en bak dan nog ongeveer 1 minuut aan de andere kant
- Serveer de pancake warm met de overige toppings en een royale lepel honing
P.s. ik ben benieuwd of jij deze pancakes of een van mijn andere lunch recepten ook gaat maken en of ze je net zo goed smaken als ze mij deden. Laat je mij het resultaat zien? Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.