Kleine brownies in de vorm van muffins, smeuïge glutenvrije brownie muffins met stukjes pure en melk chocolade voor een extra smaakbeleving
Brownies maar dan in de vorm van muffins zijn de ultieme traktatie voor jezelf en andere
Laatst bakte ik in opdracht glutenvrije brownie muffins met stukjes pure en melk chocolade. Dit vond ik nog best lastig om te doen omdat brownies nou niet een van mijn specialiteiten zijn. Ik houd best van een stukje brownie af en toe maar zelf bakken dat had ik eigenlijk nog nooit echt gedaan.
De laatste keer dat ik denk zelf een brownie bakte was een jaar of vier geleden voor de verjaardag van een vriendin. Maar dit was dan ook nog uit zo’n pakje waar alleen maar water bij hoefde. Gelukkig kan ik nu iets beter bakken dan ik toen deed en ging ik maar gewoon aan de slag.
Als opdracht had ik gekregen goede chocolade muffins. En als ik aan veel chocolade denk, denk ik wel aan brownies. Daarom dacht ik dat ik maar glutenvrije brownie muffins moest gaan maken. Dan heb je extreem veel chocolade in een klein vormpje.
Met glutenvrij zelfrijsendbakmeel, cacao poeder en stukken chocolade ging ik aan de slag! De cupcakes bakte ik niet te lang zodat ze lekker smeuïg bleven, stukjes chocolade vormen de vulling van deze muffins en bovenop stralen ook nog gesmolten stukken chocolade. Het eindresultaat was dan ook goed gekeurd! De muffins waren precies smeuïg genoeg en door de stukken chocolade was het een heerlijke chocolade smaakbeleving!
Nu ik weet dat de muffins goedgekeurd zijn deel ik graag dit recept met jullie… Want ik weet zeker dat er een boel chocolade liefhebbers onder jullie zijn. Het recept is weer glutenvrij en niet glutenvrij te maken. Bak je de muffins korter zodat ze smeuïger zijn, laat ze dan goed afkoelen en bak je ze langer dan zijn ze wat compacter als muffins. Ik hoop dat ze jullie smaken en dat er veel bakplezier mee is!
Brownie muffins
Course: Zoet6
servings10
minutes20
minutesIngrediënten
100 gr melk/pure chocolade
2 eieren
100 ml amandelmelk
50 gr ongezouten roomboter
25 gr cacao poeder
75 gr witte suiker
150 gr (glutenvrij) zelfrijsend bakmeel
snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 tot 8 muffin vormpjes klaar
- Hak de chocolade in grove stukjes
- Mix de boter met de suiker totdat alle suiker is opgenomen
- Mix daarna de eieren door het boter-suiker mengsel
- Voeg het zelfrijsend bakmeel, cacao poeder, zout en amandelmelk toe en mix dit kort doorelkaar, mix net zolang totdat je geen klontjes meer hebt, maar niet veel langer
- Schep 2/3 van de chocolade stukjes door het beslag en verdeel het beslag over de muffin vormpjes
- Verdeel de overige chocolade stukjes over het beslag
- Bak de muffins in 20 a 25 minuten gaar, hoe langer je ze bakt hoe compacter ze worden
- Laat ze afkoelen buiten de oven
P.s. ik vind het super leuk om te zien als jij deze brownie muffins of een van mijn andere muffin recepten maakt. Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of door mij te taggen via Facebook of Instagram of gebruik de #lislovescooking.