Chunky monkey cake

Chunky monkey cake

Glutenvrije bananen cake gevuld met chunky monkey smaken als gezouten pinda’s, koekjes en chocolade die samen deze heerlijke cake maken

Lekkere cake die je smaakt naar banaan en rijkelijk gevuld is

Wat dacht je van een glutenvrije bananen cake gevuld met chunky monkey smaken. Je weet wel… de combinatie van banaan, pinda’s, koekjes en chocolade! Ik maakte er deze cake mee en ben zo blij met het resultaat. Elke hap proeft als chunky monkey ijs maar dan in cake vorm!

Gezouten pinda’s, chocolade en koekjes vormen de vulling van deze cake. Bij elke hap proef je de verschillende smaken en structuren. Een ware smaakexplosie bij elke hap. Deze cake is absoluut niet moeilijk om te maken en staat zo op tafel! Ik had deze cake meegenomen om uit te delen op de kunstroute. Het enige wat ik zag waren blije gezichten toen mensen de cake proefde. Ik had kleine stukjes gesneden en heb er zelf gelukkig ook nog wat van kunnen snoepen!

Chunky monkey cake

Laat een paar bananen super rijp worden en bak dan deze cake. Gebruik boekweitmeel en glutenvrije koekjes voor een glutenvrije cake. Varieer met verschillende koekjes of verwerk er stukjes banaan extra in.

Geloof je mij als ik zeg dat deze cake een waar succes is? Een heerlijke bananencake die lekker gevuld is en met veel verschillende smaken. Dat wilt toch iedereen? Het recept staat hieronder uitgewerkt voor als je deze cake zelf wilt gaan maken!

Chunky monkey cake

Recipe by lislovescookingCourse: gebak, cake
Servings

12

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Vierkante bakvorm

Ingrediënten

  • 2 bananen

  • 2 eieren

  • 100 gr (plantaardige)boter

  • 150 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl kaneel

  • 80 gr kokosbloemsuiker *

  • 50 gr chocolade (puur of wit)

  • 50 gr gezouten pinda’s

  • 3 glutenvrije biscuitjes

    * licht bruine basterd suiker is een goede vervanger

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze goed in
  • Prak de bananen fijn, snijd de chocolade in stukjes en verbrokkel de koekjes
  • Mix, met een mixer, de boter met de suiker totdat alle suiker is opgenomen
  • Mix daarna de eieren en de bananen erdoorheen
  • Klop het meel door het beslag, maar doe dit niet te lang
  • Roer, bijna alle maar bewaar wat als topping, chocolade, koekjes en pinda’s door het beslag
  • Schep het beslag in de springvorm en verdeel de overige chocolade, koekjes en pinda’s over de bovenkant
  • Bak de cake in 25 a 30 minuten gaar en goudbruin en laat eventjes afkoelen voordat je de cake aansnijd

P.s. ga jij deze cake maken of een van mijn andere glutenvrije gebak? Laat je mij dan het resultaat zien of je reactie weten? Dat kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

2 Comments

  1. Pingback: Bananencake met pinda's, witte chocolade en karamel • Deb's Bakery & Kitchen

  2. Pingback: Shortbread peanut caramel repen • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*