Zelfgemaakte glutenvrije boterkoek die iedere thuis bakken in een handomdraai gemaakt heeft. Smaakvolle koek die te maken is met dit basis bakrecept!
Homamade boterkoek met smaak
Een zelfgemaakte glutenvrije boterkoek die iedere thuis bakken in een handomdraai gemaakt kan hebben. Deze smaakvolle koek is te maken met dit basis bakrecept. Jaren geleden had ik voor het laatst een boterkoek, dus voor mij was het ook een uitdaging!
Het leuke van al deze basis recepten vind ik dat ze zo simpel zijn. Met maar een paar ingrediënten staat binnen no-time ook bij jouw een heel lekker baksel op tafel. De keuze is ook bij dit recept weer glutenvrij of niet. Jouw eigen keus. Doe vooral wat voor jou werkt en waar jij blij van wordt!
Als extra smaakmaker in deze boterkoek voegde ik het sap van een halve citroen toe. Dit zorgt ervoor dat de koek niet zo zwaar op de maag valt maar toch heel erg lekker is. Het is meer een boterkoek met een fris tintje geworden. Erg lekker als je het mij vraagt!
Een super simpel gerecht met een hoge wauw-factor! Dit is een recept die het bij mij heel goed deed. De reacties waren zo possitief dat ik niet langer kan wachten met het recept. Ik deel het zo snel mogelijk met jullie zodat ook jullie een glutenvrije variant kunnen maken!
Ik hoop dat de koek smaakt en dat je een leuke tijd met het bakken ervan en het opeten ervan hebt!
Boterkoek
Course: gebak16
servings15
minutes45
minutesIngrediënten
375 gr boekweitmeel
350 gr roomboter
250 gr witte suiker
1 tl vanille aroma
1 tl citroensap
Snufje zout
Ei om te bestrijken
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een dichte springvorm met bakpapier of vet deze goed in
- Meng alle ingrediënten tot een mooi samenhangen deeg (ik deed dit gewoon met de hand)
- Druk het deeg aan in de springvorm en maak de bovenkant mooi glad (ik gebruikte hier de bolle kant van een natte lepel)
- Trek streepjes met een vork in de bovenkant voor een mooi patroon
- Bak de boterkoek in 30 tot 40 minuten gaar
- Haal de boterkoek uit de oven en druk na 10 minuten de opkomende randen weer terug
- Laat de boterkoek minimaal 5 a 6 uur opstijven zodat die mooi stevig blijft (ik deed dit overnacht buiten de koelkast)
Notities
- Bewaar de koek in een goed afsluitbare trommel
P.s. ik ben benieuwd of jij deze boterkoek of een van mijn andere gebakjes gaat maken. Laat je mij dit weten en/of zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Maar een reactie hieronder kan ook! Vind ik leuk om te zien!