Brownie

Brownie

Echte, smeuige chocolade brownie die ook zo bij jou de oven uit kan komen rollen. Glutenvrije en ook nog is heel makkelijk te maken met dit basis recept!

Chocolade traktatie volgens een basis recept

Echte, smeuïge brownie van gesmolten chocolade die glutenvrij te maken is en ook zo bij jou de oven uit kan komen rollen. Glutenvrij en heel makkelijk te maken met dit basis recept!

Dit gebakje is denk wel een van de meest bekende recepten denk ik. Ik betrapte mijzelf erop dat ik nog helemaal geen echte brownie recept op mijn blog had staan. Eerlijk gezegd kon ik mijzelf ook niet herinneren wanneer ik er voor het laatst een gebakken had…

Dus na even wat uitzoek werk, leeswerk en denkwerk bedacht ik een echt recept waar je je vingers bij aflikt. Dit is echt weer een basis bakrecept waar je heel blij van wordt!

Glutenvrije brownie

De brownie is super smeuïg en taai, zoet, chocoladerig en met een knapperige buitenkant. Iedereen die gek is op chocolade zal dit lusten. Het geheim van mijn lekkere recept is het gebruik van pure chocolade en cacao poeder. Hierdoor komt de chocolade smaak super goed tot zijn recht en ruikt jouw hele huis naar chocolade!

Dus stroop je mouwen op, haal de chocolade uit de kast en bak deze overheerlijke brownie!

Brownie

Recipe by lislovescookingCourse: Gebak
Servings

12

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

25

minutes

Brownieblik van 28 bij 18 cm of een springvorm van 20 bij 20 cm

Ingrediënten

  • 60 gr boter

  • 100 gr pure chocolade

  • 75 gr bruine suiker

  • 125 gr kristalsuiker

  • 2 eieren

  • 1 tl vanille aroma

  • 100 gr boekweitmeel

  • 25 gr cacaopoeder

  • 1 tl kaneelpoeder

  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Bekleed een springvorm met bakpapier
  • Smelt de boter, suiker en chocolade op laag vuur en roer net zolang totdat de boter en suiker gesmolten is
  • Laat even afkoelen
  • Klop de eieren met het vanille luchtig
  • Schenk het chocolade mengsel bij de eieren en mix op lage stand net zolang totdat alle ingrediënten zijn opgenomen
  • Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad
  • Bak de brownie in ongeveer 20 a 25 minuten af (de bovenkant moet droog zijn en de binnenkant smeuig)

Notities

  • Laat de brownie afkoelen voordat je hem aansnijd!
  • Ik versierde de brownie met gesmolten witte chocolade

P.s. ik ben benieuwd of deze brownie jouw ook zo goed smaakte als hij mij deed. Laat je mij jouw creatie zien en weten? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

En mocht je nog op zoek zijn naar ander smakelijk gebak? Kijk dan eens hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *