Gevulde koeken

Gevulde koeken

Homemade gevulde koeken met amandelspijs, een basis bakrecept die glutenvrij is en erg makkelijk te maken is voor elke thuisbakker

Gevulde koeken die smaken als die van de bakker

Zelfgemaakte gevulde koeken met amandelspijs die glutenvrij zijn. Dit is een basis bakrecept die glutenvrij is en erg makkelijk te maken. Want zeg nou zelf, hoe leuk is het om jouw eigen, glutenvije, gevulde koeken te maken en met een glimlach op je gezicht op te eten!

Dit is het eerste recept in mijn glutenvrije, basis bakrecepten blog onderdeel. Het leek mij leuk om alle bakrecepten die iedereen kent zelf te maken en dan glutenvrij. Met de standaard recepten denk ik aan gevulde koeken, boterkoek, brownie, appeltaart, zandkoekjes en kaasstengels. Dit soort recepten die iedereen kent en ook iedereen wel lekker vind.

Zelf heb ik denk de meeste recepten hiervan wel eens gemaakt. Alleen dan of met behulp van een pakje of niet glutenvrij. Met dit blogonderdeel wil ik laten zien dat iedereen kan bakken! Het enige wat je hoeft te doen is het recept opvolgen, de oven in de gaten te houden en soms een klein beetje geduld!

Gevulde koeken vind ik zelf erg lekker. Vooral vers van de bakker als ze nog een heel klein beetje warm zijn! Omdat ik ze zelf erg lekker vind maar ze zelf echt nooit koop leek het mij leuk om ze zelf te maken. Ik zou trakteren als afscheid op mijn werk en iemand had speciaal om gevulde koeken gevraagd. Tel één plus één bij elkaar op en je hebt een goede reden om ze eindelijk eens te bakken!

Mijn recept lijkt bijna op alle andere gevulde koek recepten die er zijn. Alleen ik geef je de optie om ze glutenvrij te maken. Ik weet dat er al zoveel recepten zijn maar ik wil toch graag dit recept met jullie delen. In mijn recept voeg ik ook extra citroensap toe. En geloof mij als ik zeg dat dat echt super veel smaak met zich mee brengt!

Ik hoop dat jullie dit onderdeel op mijn website leuk vinden en dat jullie met plezier de keuken in duiken. Heel veel bakplezier en eet smakelijk alvast!

Gevulde koeken

Recipe by lislovescookingCourse: gebak
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • Koeken
  • 175 gr boekweitmeel of bloem

  • 100 gr witte suiker

  • Snufje zout

  • Rasp 1/2 citroen

  • 125 gr boter

  • Vulling
  • 125 gr amandelspijs

  • 2 el (amandel)melk

  • 1 tl citroensap

  • amandelen

  • Ei (om te bestrijken)

Bereidingswijze

  • Snijd de boter in blokjes en rasp de citroen
  • Meng het boekweit met de suiker, zout en het citroenrasp
  • Kneed daarna de boter erdoorheen totdat je een stevig deeg hebt
  • Dek het deeg af en leg je deeg een halfuurtje in de koelkast
  • Meng ondertussen de amandelspijs, amandelmelk en het citroensap tot een soepel deeg
  • Maak bolletjes van het spijs
  • Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Bestuif je werkbank met boekweitmeel/bloem en rol de deegbal uit tot een lap deeg van ongeveer 5 mm
  • Steek hier 18 rondjes van ongeveer 5 cm uit
  • Leg 9 rondjes op de bakplaat en leg op elk rondje een bolletje spijs en zorg ervoor dat de randjes onbedekt blijven
  • Bedek het bolletje spijs voorzichtig met de overige deegrondjes en druk het deeg voorzichtig op elkaar
  • Versier de koeken met amandelen
  • Klop een ei los en bestrijk de koeken met het losgeklopte ei
  • Bak de koeken in 12 a 15 minuten af in de voorverwarmde oven
  • Laat na het bakken een paar minuten afkoelen op de bakplaat en daarna volledig op een rooster

Notities

  • Ik maakte vrij kleine koeken, maar maak ze vooral zo groot als jij lekker vind.
  • De koeken kunnen iets uitlopen in de oven, bij mij gebeurde dit zo goed als niet, mocht je dit tegen willen gaan zet de koeken dan voor het bakken even een half uurtje in de koelkast.
  • De koeken blijven ongeveer 3 tot 5 dagen lekker in een goed afsluitbare trommel.

P.s. ik ben heel erg benieuwd of jij deze koeken of een van mijn andere koeken op mijn website gaat bakken. Laat jij mij jouw resultaat zien? Vind ik super! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

One Comment

  1. Pingback: Gevulde speculaas koeken • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*