Gezondere glutenvrije chocolade taart met een cake van banaan en frambozen, gezoet met dadels en een crumble van havermout en pure chocolade bovenop
Suikervrije bananentaart met chocolade en frambozen
Zeg maar hallo tegen een gezondere chocolade taart. Een cake van banaan en frambozen, gezoet met dadels en bovenop een crumble van havermout en pure chocolade. Het zoete van de banaan, zure van de frambozen en de smaak van chocolade zorgen voor een ware smaakbeleving in deze taart!
Ik noem dit wel een gezondere chocolade taart maar laten we even voorop stellen dat hier wel een hele reep chocolade in gaat. En geloof me die reep chocolade proef je terug. De chocolade is lekker zacht bovenin de crumble en goed verwerkt in de bananencake. Frambozen en banaan zijn eigenlijk de basis van de cake. De banaan zorgt voor een mooie stevige structuur en de framboos zorgt voor een heerlijk zuurtje en zoetje dat top past bij de chocolade.
De crumble maakte ik van glutenvrije havermout, honing dadels en chocolade. Dit zorgt ervoor dat de cake een lekkere structuur heeft en ook een echte bite.
Zelf heb ik maar een klein stukje kunnen nemen van deze taart. Ik maakte de taart in opdracht maar was zo blij met het resultaat dat ik het recept ook met jullie allemaal deel. Want zeg nou zelf, een gezondere chocolade taart met een crumble bovenop willen we toch allemaal. De mensen die de taart geproefd hebben vonden dit een heerlijke gezonde taart die je lekker kunt oppeuzelen. Ik wil er wel bij zeggen verwacht geen taart taart want hij is alleen maar gezoet met natuurlijke zoetmiddelen. Maar ik vond de taart erg lekker en ben blij met het resultaat. Deze ga ik zeker nog vaker maken!
Hieronder staat het recept zodat je lekker zelf aan de slag kan gaan. Voeg wat extra honing toe voor een zoetere taart. Of verwerk wat nootjes in de crumble. Dat is ook een super lekkere toevoeging aan deze taart!
Gezondere chocolade taart
Course: gebak12
servings20
minutes35
minutesspringvorm 22 cm
keukenmachine
Ingrediënten
- Cake
200 gr boekweitmeel
2 rijpe bananen
2 eieren
1/2 tl bakpoeder
25 gr cacoa poeder
10 dadels
250 gr (diepvries)frambozen
10 gr maïzena/arrowoot
50 gr 85% pure chocolade
Optioneel: honing naar smaak
- Crumble topping
75 gr glutenvrije havermout
2 el honing
5 dadels
1 tl vanille aroma
Snuf zout
50 gr 85% pure chocolade
Bereidingswijze
- Bekleed de springvorm met bakpapier of vet de vorm goed in en verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de frambozen met de maïzena (dit voorkomt sommig worden van de taart)
- Maal de bananen met de 10 dadels fijn
- Hak de chocolade in grove stukjes
- Roer hier de overige ingrediënten van de cake doorheen (de frambozen hoeven niet heel te blijven) en proef of je het beslag zoet genoeg vind en voeg anders wat honing toe
- Schenk het cakebeslag in de springvorm
- Maak de topping door alles te vermalen in de keukenmachine tot een plakkerige en kruimelig geheel
- Verdeel de crumble over de cake
- Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar
- Laat even afkoelen voordat je de taart aansnijdt
P.s. ga jij deze taart maken of een van mijn andere zoete recepten? Laat je mij dit dan weten of zien? Vind ik leuk! Dat kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Mag ik weten hoeveel graden de oven moet hebben.
Groet
Op 180 graden 🙂
Ik kom op 744 kcal per puntje haha! Niks gezonds aan, maar desondanks ga ik m wel proberen ^^
Ik heb geen idee over de calorieën haha, maar deze is gezonder door de frambozen, havermout en dadels! En heel veel bakplezier en eet smakelijk!