Fancy fudge

Fancy fudge

Witte chocolade fudge gevuld met amandelen, cranberry’s en stukjes pure chocolade! Een makkelijk recept die leuk is om te maken.

Maak je eigen fudge met de smaken die jij lekker vind!

Zelfgemaakte witte chocolade fudge gevuld met stukjes amandelen, gedroogde cranberry’s en stukjes pure chocolade bovenop! Dit is een makkelijk recept die leuk is om te maken en lekker om van te snoepen.

Hoe leuk is het om je eigen fudge te maken? Ik ging de uitdaging aan en maakte een fancy fudge met alleen maar lekkere ingrediënten. Dit was niet alleen heel leuk om te doen maar werd er ook echt rustig van. Want heel veel meer doen dan de ingrediënten in stukjes hakken en in de pan roeren is het niet!

Fancy kerst fudge

Ik maakte dit lekkere snoepgoed met ingrediënten die ik bij de kerst vind passen. Ik ging voor amandelen en cranberry’s omdat die super goed passen bij witte chocolade. Het leuk mij ook leuk om de bovenkant te versieren met stukjes pure chocolade voor net dat beetje extra! Want ik vind extra nou juist het leukste…

En wat was het lastig om te wachten voordat ik de fudge mocht aansnijden. Nou ben ik normaal gesproken helemaal niet van de zoete lekkernijen maar dit sprak mij echt aan. Zelfgemaakte fudge met alleen maar ingrediënten die jij lekker vind kan toch ook gewoon niet mis gaan…?

Fancy fudge

Recipe by lislovescooking
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 400 gr witte chocolade

  • 1 tl vanille extract

  • 75 gr mandelen

  • 75 gr pure chocolade

  • 50 gr cranberry’s

Bereidingswijze

  • Bekleed een springvorm met bakpapier
  • Hak de amandelen en de pure chocolade in grove stukken
  • Giet het blikje gecondenseerde melk in een steelpan samen met de witte chocolade en de vanille
  • Breng het geheel rustig aan de kook en blijf goed roeren zodat er niks aanbrandt
  • Zodra alles lekker pruttelt blijf je net zolang roeren totdat de fudge indikt
  • Als de fudge is ingedikt roer je bijna alle cranberry’s en amandelen door de fudge en schenk je deze in de sringvorm
  • Strijk de bovenkant voorzichtig glad en verdeel de pure chocolade en overige amandelen en cranberry’s over de fudge
  • Laat voor minimaal 6 uur opstijven buiten de koelkast
  • Snijd de fudge in blokjes en bewaar goed afgesloten op een koele plek

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ook net zo’n leuk en lekker recept vond als ik! Ga jij deze lekkere fudge of een van mijn andere zoete recepten nou maken laat je mij dit dan wel weten? Vind ik alleen maar leuk om te zien! Je kunt een reactie hieronder achterlaten of mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *