Glutenvrije kerstkoekjes

Kerst koekjes

Glutenvrije kerstkoekjes die makkelijk te maken zijn en een mooi cadeau zijn. Kerst koekjes met cranberry’s, witte chocolade en pistachnootjes!

Maak de lekkerste koekjes helemaal zelf!

Een recept voor glutenvrije kerstkoekjes die makkelijk te maken zijn en een mooi cadeau zijn met de feestdagen. Deze koekjes zijn gemaakt met cranberry’s, witte chocolade en pistachnootjes. Ik vind dit echt smaken die bij de kerst passen en ideaal in een koekje!

Kerst koekjes

Ik vind het zo leuk om koekjes te bakken. Het is niet moeilijk om te doen, je kunt de smaken gebruiken die jij lekker vind en er ontstaan altijd de mooiste creaties . Omdat het bijna kerst is leek het mij leuk om een soort kerstkoekjes te maken wat niet echt kerstkoekjes zijn… Elke winkel ligt momenteel vol met de meest standaard koekjes en ik wou daar wat vanaf wijken!

Dat is mij weer gelukt en zo ontstonden dan ook deze koekjes. Cranberry’s, witte chocolade en pistachenootjes passen goed bij elkaar en vind ik ook echt kerst ingrediënten. Door het beslag flink te koelen kun je ook hele mooie vormpjes uit je koekjes halen! Ik koos ervoor om sterretjes te maken vanwege de kerst. Maar is het nou geen kerst of je houdt niet van sterretjes… Maak er dan gewoon leuke andere vormpjes van!

Het recept is zoals gewoonlijk weer glutenvrij, maar je kunt ook gewoon tarwebloem gebruiken, en heel erg makkelijk. Ga lekker zelf aan de slag en maak de lekkerste koekjes voor jezelf, vrienden en familie! Dit vind ik ook zo’n leuk cadeautje om te geven. Want zeg nou zelf… iedereen is toch gek op koekjes?

Kerst koekjes

Recipe by lislovescooking
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel

  • 100 gr boter

  • 1 ei

  • 100 gr lichtbruine suiker

  • 75 gr witte chocolade

  • 75 gr pistachenootjes

  • 45 gr cranberry’s

Bereidingswijze

  • Hak de witte chocolade, pistache nootjes en cranberry’s in stukjes
  • Meng alle ingrediënten tot een deegbal en leg deze afgedekt in de koelkast
  • Rol de deegbal uit tot een lap van ongeveer een halve cm, gaat het makkelijkste tussen 2 velletjes bakpapier, en steek koekjes uit het deeg
  • Leg de koekjes voor minimaal 1 uur terug in de koelkast zodat ze mooi hun vorm behouden
  • Verwarm je oven voor tot 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier
  • Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin en knapperig
  • Laat ze even afkoelen op de bakplaat buiten de oven en daarna volledig op een rooster

P.s. ga jij deze koekjes maken, laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk om te zien en horen. Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Voor nog meer koekjes inspiratie raad ik je ook echt eens aan om hier te klikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *