Glutenvrije muesli in paas stijl! Goed gevulde muesli van havermout, cornfalxes, kaneel amandelen, kokos en fruit voor een vrolijke en zoet ontbijt.
Muesli voor op de paastafel!
Maak zelf een glutenvrije muesli in paas stijl! Dit is een goed gevulde muesli van havermout, cornfalxes, kaneel amandelen, kokos en fruit voor een vrolijke en zoete muesli. Niet alleen is deze muesli heel erg lekker maar ziet er ook nog eens super kleurrijk uit. Een vorlijk plaatje dat bijna te lekker is om op te eten…
Sinds kort heb ik een nieuwe verslaving… Deze kaneel amandelen vind ik helemaal geweldig en de zak was dan ook snel leeg! Maar voordat ik de hele zak leegat maakte ik er ook nog een leuk recept mee, want als ik iets heel lekker vind verwerk ik het liefst overal dit product in.
Ik maakte een glutenvrije muesli. Dit keer geen gezonde granola of superfood granola, maar gewoon een lekkere muesli. En deze muesli is nog steeds best wel gezond. Maar ik vind dat niet altijd zo belangrijk. Ik ontwierp deze muesli met het oog op Pasen en dat het dan leuk is om vrolijke, lekkere en kleurrijke recepten op tafel te toveren!
Als je havermout roostert en door cornflaxes roert, kaneel toevoegt en gebakken kokossnippers heb je al een heerlijke combi. Maak dit dan af met gevriesdroogde framobozen en de kaneelamandelen en je bent klaar! Super snel om te maken en lang houdbaar.
Deze muesli in niet alleen lekker in je yoghurt maar ook leuk om over ontbijttaartjes heen te serveren. Het staat zo fris en vrolijk dat ik er meteen trek ik krijg als ik deze pot zie staan!
Het recept is weer makkelijk te maken en zo gemaakt. Goed te bewaren in een goed afsluitbare pot en heel erg lekker als ontbijt!
Paas muesli
Course: Ontbijt1
servings5
minutes10
minutesIngrediënten
35 gr (glutenvrije)havermout
25 gr (glutenvrije)cornflakes
15 gr kokossnippers
10 gr gevriesdroogde frambozen
10 kaneel amandelen *
1 tl ceylon kaneel
1 el honing
1 el water
*Geen kaneel amandelen in huis? Amandelen en stukjes pure chocolade, chocolade amandelen of yoghurt/chocolade rozijnen zijn ook super lekker!
Bereidingswijze
- Rooster de havermout in een droge koekenpan.
- Als de havermout geroosterd is voeg je de honing, kaneel en het water toe en haal je de pan gelijk van het vuur. Roer alles goed door elkaar en laat volledig afkoelen.
- Rooster de kokossnippers in een droge koekenpan.
- Hak de kaneel amandelen wat fijner en breek de frambozen in kleine stukjes.
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een vrolijke muesli.
- Bewaar de muesli in een goed afgesloten trommel of weckpot.
- Serveer met jouw favoriete yoghurt en vers fruit.
Notities
- De muesli kun je het best bewaren in een goed afsluitbare pot.
P.s. ga jij deze paas muesli of een van mijn andere ontbijt recepten maken? Dan ben ik heel benieuwd wat je er van vind! Laat je mij dit zien of weten? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super!