Makkelijk te maken pizza hummus voor op de borrelplank of om je maaltijd een smaak explosie te geven! Lekker, makkelijk en voedzaam.
Hummus op een hele andere manier!
In dit verrassende recept vertel ik je hoe je pizza hummus moet maken. Het klinkt misschien wat raar, maar deze smaak is zo lekker! Het romige van de hummus combineer ik met een geliefde smaak en dat is de smaak van pizza.
Sinds ik mijn recept voor romige hummus heb geperfectioneerd maak ik heel vaak deze spread. Maar altijd naturel is ook zo saai dus ging ik experimenteren met verschillende smaakjes. Zo ontstond deze pizza hummus. Ik had trek in de Italiaanse keuken maar tegelijk wou ik dat het een voedzame maaltijd werd.
Nu zitten er in kikkererwten veel goede voedingsstoffen die belangrijk voor je zijn. Ook worden kikkererwten heerlijk romig en daarom mengde ik ze met tomatenpuree. Zo heb je al een hele voedzame saus, maar als je er dan kruiden, knoflook en edelgist vlokken of parmezaanse kaas aan toe voegt krijg je een smaak explosie! Toen ik de dip proefde had ik het idee dat ik pizza at!
De eerste keer serveerde ik deze hummus als dip en al snel eindigde die ook op een pizzabodem. In de pasta smaakt die ook goed en op brood raad ik hem je ook aan!
Laat je verrassen door dit makkelijke recept en ga zelf aan de slag. Snel te maken, glutenvrij, lactose vrij, suiker vrij, vol goede voedingsstoffen en zelfs vegan te maken. Bij mij thuis was die heel snel op, dus maak vooral een grote hoeveelheid! Ik ben benieuwd waar zou jij deze pizza hummus bij serveren?!
Pizza hummus
Ingrediënten
- 300 gram kikkererwten
- 4 el tomaten puree
- 1 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden
- 10 blaadjes verse basillicum
- 2 el edelgistvlokken/Parmezaanse kaas
- 1 el verse citroensap
- 50 a 75 ml water
Instructies
- Als je gedroogde kikkererwten gebruikt week ze dan voor 8 uur, kook ze daarna gaar en laat ze goed afkoelen voordat je verder gaat.
- Pel de knoflook en pers deze uit, snijd de zongedroogde tomaten iets kleiner en rits de basilicum blaadjes van de takjes.
- Maal de kikkererwten, zongedroogde tomaten en knoflook grof met een keukenmachine.
- Voeg daarna de olie, tomaten puree, kruiden, citroensap en edelgistvlokken toe. Maal dit kort door elkaar en voeg dan beetje bij beetje het water toe. Maal net zo lang totdat je een romige substantie hebt die je goed kunt smeren.
- Bewaar de hummus tot gebruik in de koelkast en roer voor het gebruik nog een keertje goed door. Garneer met wat extra olijfolie en paprika poeder en serveer met wat jij maar lekker vind!
P.s. ik ben benieuwd of jij deze hummus of een van mijn andere borrelhapjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien en/of horen. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.