Feestelijk glutenvrij appel kwarktaartje met amandelspijs. Krokante granola bodem, amandelspijs, appel en een kwarklaag in één klein taartje!
De lekkerste smaken in een taartje.
Klein feestelijk glutenvrij appel kwarktaartje met amandelspijs. Het taartje heeft een krokante granola bodem, zoete amandelspijs, kaneel appel en een kwarklaag in één. Een echt spektakel om op tafel te zetten!
Kleine taartje maken… Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar ik ben er gek op! Op een of andere manier krijg ik hier de creatiefste ideeën van en geniet ik ook het meeste van. Daarom komt er vandaag gewoon weer een feestelijk taartje bij mij archief met mini taartjes!
Dit keer ben ik voor een echt feestelijk taartje gegaan. Taart met een krokante bodem vind ik het lekkerst en daarom koos ik voor een bodem met mijn favoriete glutenvrije chia spice granola. Deze maalde ik iets fijner met een grote medjoul dadel en sinaasappelsap voor wat extra smaak. Even bakken in de oven en je bodem is lekker krokant.
Daarna komt er op de krokante bodem een zoete amandelspijs laag. Het is geen enorme laag maar net genoeg om goed te proeven en lekker van te genieten! Dan bakte ik wat appel met kaneel en een deel verdeelde ik over de amandelspijs laag. En dan om het taartje helemaal af te maken komt er een romige lactosevrije yoghurt laag overheen. Na een paar uur in de koelkast versier je jouw spektakel stuk met de overige appel, extra vers fruit en wat granola voor een extra crunch.
Zelf vind ik dit een taartje die heerlijk bij de koffie en thee is, heel mooi op de brunch tafel staat en hij kan zelfs als ontbijt! Een taartje waar je alle kanten mee op kan. En omdat die zo klein is kun je hem natuurlijk ook lekker in je eentje opeten en hoef je niet perse te delen! Ga zelf lekker aan de slag en laatje verassen door deze heerlijke smaken samen.
Feestelijk appel kwarktaartje
Ingrediënten
Bodem
- 40 gram granola*
- 1/4 sinaasappel sap
- 1 medjoul dadel
- 50 gram amandel spijs**
Kwarklaag
- 200 gram (lactosevrije) yoghurt
- 2 blaadjes gelatine
- 1/2 el honing
- 1 tl vanille
- 1 kleine appel
- 1 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een kleine springvorm van ca. 12 cm met bakpapier.
- Ontpit de dadel en pers de sinaasappel uit.
- Vermaal dit zo grof als je wilt in de keukenmachine met de granola. Druk dit beslag goed aan in de bodem en bak voor 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
- Snijd de appel in stukjes en bak deze met wat water en kaneel zacht in een koekenpan.
- Verdeel het amandelspijs over de bodem en spreid goed uit.
- Leg hier 1/3 van de appelblokjes overheen en leg hier 1/3 van de appelblokjes overheen.
- Maak de gelatine klaar volgens de verpakking en roer dit door de yoghurt met de vanille en de honing. Schenk dit over de bodem en zet je taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Versier je taartje met de overige appel en wat extra granola en vers fruit.
- Bewaar je taartje in de koelkast voor maximaal drie dagen. Geniet er lekker van!
Notities
P.s. ik ben hartstikke benieuwd wat jij van dit taartje vind! Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar veel meer feestdagen recepten.