Gevulde bananenbrood muffins

Gevulde bananenbrood muffins

Glutenvrije gevulde bananenbrood muffins. Een makkelijk recept voor een heerlijke snack of ontbijtje met nootjes, chocolade en cranberry’s!

Ben jij ook zo gek op muffins?

Muffins, muffins, ik ben gek op glutenvrije gevulde bananenbrood muffins! Dit is zo’n makkelijk en lekker recept dat het gevaarlijk is om deze muffins te bakken. Want voordat je het weet zijn ze op.

Ik maakte de muffins zonder boter of zoetstof zodat ze vrij gezond zijn. Verder gebruikte ik glutenvrij havermeel en kikkererwtenmeel. Dit laatste maakt de muffins gelijk eiwitrijk en zorgt voor een smeuïge structuur. Ik vulde de muffins met pecannoten, chocolade stukjes en cranberry’s. Maar je kunt ook een van deze drie kiezen of juist voor rozijnen, blauwe bessen of helemaal niks gaan. Kies wat jij lekker vind!

Gevulde bananenbrood muffins

Ik eet deze muffins als tussendoortje of als ontbijt. Twee van deze muffins met wat fruit is voor mij een top start van de dag! Je kunt ze ook heel goed invriezen zodat je altijd een gezonde snack achter de hand hebt. Ideaal op dagen dat je het druk hebt en gezonder wilt eten. Het idee voor deze muffins kreeg ik van Arleen. Ik zag haar muffins op Instagram en wist dat ik deze ook moest proberen en daar mijn eigen draai aan geven

Verder ook gewoon heel lekker, makkelijk te maken en zo klaar! Dit is echt een recept waar ik blij van wordt. Dus zet de ingrediënten klaar, slinger de oven aan en maak deze heerlijke muffins!

Gevulde bananenbrood muffins

Gevulde bananenbrood muffins

Glutenvrije gevulde bananenbrood muffins. Een makkelijk recept voor een heerlijke snack of ontbijtje met nootjes, chocolade en cranberry's!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 90 gram (glutenvrij)havermeel
  • 90 gram kikkererwtenmeel*
  • 3 bananan rijp
  • 50 gram (haver)melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 75 a 100 gram nootjes, cranberry's, chocolade, rozijnen wat jij lekker vind

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 8 a 10 muffin vormpjes klaar.
  • Prak de bananen fijn, verbrokkel de pecannoten en hak de chocolade fijn.
  • Roer door de geprakte bananen de melk en de eieren.
  • Meng het meel, bakpoeder, kaneel en zout door het bananenmengsel totdat al het meel is opgenomen.
  • Schep als laatste de nootjes, chocolade of andere vulling door het beslag.
  • Verdeel je beslag over de muffin vormpjes en bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Laat ze even afkoelen en geniet ervan!

Notities

*Je kunt het kikkererwtenmeel ook vervangen door meer havermeel of een gelijke hoeveelheid boekweitmeel of rijstmeel.
Trefwoord banaan, bananenbrood, glutenvrij, havermeel, havermout, kikkererwtenmeel, muffins, ontbijt, tussendoortje

P.s. ik ben benieuwd of jij deze muffins ook zo lekker vind als ik! Laat je mij dit weten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk! En kijk ook eens hier naar nog veel meer muffin recepten.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Gevulde bananenbrood muffins

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*