Basisrecept havermoutpap

Basisrecept havermoutpap

Basisrecept havermoutpap voor een heerlijk ontbijtje! Dit is een glutenvrije start die gezond, lekker en helemaal naar jou smaak te maken is.

Niks zo fijn als een goede basis.

Start je dag goed met dit basisrecept havermoutpap. Binnen no-time staat dit ontbijt bij jou op tafel. Voedzaam, gezond, goedkoop, makkelijk en helemaal naar jouw smaak te maken. Ga je voor lekker veel fruit, houd je hem simpel of pimp je hem helemaal met nootjes? Het kan allemaal.

Toen ik mijn blog voor mijn Top 10 herfst ontbijtjes aan het maken was viel mij op dat ik helemaal geen recept voor een basis havermoutje op mijn blog heb staan. Ik heb genoeg variaties, maar niet de basis. Daar moest natuurlijk verandering in komen!

Ik eet heel veel havermout. Regelmatig sta ik in de ochtend te roeren in een pap oats zodat ik de dag voedzaam start. Nu vind ik kale havermout was saai en daarom pimp ik hem vaak. Het liefste doe ik er appel, kaneel en rozijnen doorheen. Maar er beland ook regelmatig een peer, banaan of rood fruit in mijn bakje.

Ook een favoriete van mij is om er geraspte courgette of wortel doorheen te roeren. Samen met wat fruit en kaneel proef je dan niet dat je groente in je ontbijt eet, maar krijg je wel gelijk wat groente binnen! Ik vind dit ideaal. En heb ik een hele vroege ochtend? Dan zet ik alles in de avond al klaar en hoef ik het in de ochtend alleen nog maar op te warmen. Kijk hieronder naar wat andere havermoutpap recepten.

Zodra mijn ontbijtje de gewenste dikte heeft schep ik het over in een bakje en pimp ik mijn ontbijtje nog wat verder. Vaak lepel ik er nog wat kokosyoghurt overheen, wat extra fruit en een klein handje granola voor de crunch. Wil ik echt fancy doen dan ga ik voor pindakaas of chocolade. Echt een aanrader!

En hoewel ik mij er van bewust ben dat iedereen wel een kommetje havermout kan koken, deel ik het recept toch lekker met jullie! Hopelijk hebben jullie er wat aan. Geniet ervan!

Basisrecept havermoutpap

Basisrecept havermoutpap

Basisrecept havermoutpap voor een heerlijk ontbijtje! Dit is een glutenvrije start die gezond, lekker en helemaal naar jou smaak te maken is.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt

Ingrediënten
  

  • 30 a 40 gram (glutenvrije)havermout
  • 150 a 200 ml (amandel)melk
  • 1 tl kaneel

Optioneel

  • vers fruit
  • (kokos)yoghurt/kwark
  • granola
  • gedroogd fruit
  • nootjes
  • pindakaas

Instructies
 

  • Doe de havermout, kaneel en amandelmelk in een steelpannetje en breng rustig aan de kook.
  • Roer de havermout goed door zodat het niet kan aankoeken. Roer net zo lang totdat je de gewenste dikte hebt.
  • Schep je havermout in een kommetje en garneer met jouw favoriete toppings!
  • Tip: kook eens een appeltje, wat gedroogd fruit of pindakaas mee. Erg lekker!
Trefwoord amandelmelk, baked oats, basis recept, glutenvrij, havermout, lactose vrij, mealprep, ontbijt, suikervrij

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze smaak havermoutpap vindt. Laat je dat aan mij weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En hier vind je nog veel meer havermout ontbijtjes.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Basisrecept havermoutpap

One Comment

  1. Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*