Chocolade courgette cake met pinda's en dadels

Chocolade courgette cake met pinda’s en dadels

Smeuïge chocolade courgette cake met pinda’s en dadels. Een heerlijk glutenvrij tussendoortje voor de lekkere trek!

Chocolade cake maar dan gezonder.

Makkelijke chocolade courgette cake met pinda’s en dadels voor de lekkere trek. Een smeuïge glutenvrije cake die makkelijk te maken is, snel klaar en gewoon heel lekker smaakt. Smeer er een laagje pindakaas op en je tussendoortje of ontbijtje is klaar.

Ik ben gek op groente in baksels. Zo maakte ik al eerder dit glutenvrije courgette brood en daar maakte ik nu deze zoete variant op. De courgette in het brood proef je echt niet, maar hij maakt je brood wel lekker smeuïg. Het lijkt een beetje op wat banaan doet in bananenbrood. Voor mij is zo’n baksel ideaal, in het weekend even in de keuken en het hele week iets lekkers.

Chocolade courgette cake met pinda's en dadels

Om het brood extra speciaal te maken zoette ik hem met een heel klein beetje suiker, cacao poeder en dadels. Voeg hier dan nog wat kaneel aan toe en je hebt een smaak explosie. Vervolgens pinda’s erdoorheen en je brood krijgt iets weg van een snicker.

Ik vind dit brood erg lekker met een laagje pindakaas erop als ontbijt. Maar zonder pindakaas is die ook erg lekker en eet ik hem graag als een tussendoortje. Het makkelijke aan dit brood is ook dat je hem in plakjes kan invriezen zodat je altijd iets lekkers achter de hand hebt. Ik noem dit een win win situatie.

Hopelijk smaakt dit brood jou net zo erg als die mij smaakte! Ga zelf aan de slag en geniet ervan!

Chocolade courgette cake met pinda's en dadels

Chocolade courgette cake met pinda’s en dadels

Smeuïge chocolade courgette cake met pinda's en dadels. Een heerlijk glutenvrij tussendoortje voor de lekkere trek!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 100 gram (glutenvrije)havermeel
  • 100 gram sorghummeel*
  • 200 gram courgette
  • 100 gram (lactosevrije)kwark
  • 15 gram (kokosbloem)suiker
  • 15 gram cacao poeder
  • 50 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocolade druppels
  • 4 medjoul dadels
  • 50 gram pinda's ongezout

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Raspde courgette en snijd de dadels in stukje.
  • Meng de courgette met de kwark, melk en de eieren. Spatel hier de meel, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, kaneel en zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Schep als laatste de dadel stukjes, pinda’s en chocolade door je beslag heen.
  • Tip van mij: Voor een extra luchtige cake kan je nu 1 tl baking soda oplossen met een 1 el appel azijn en dit door het beslag heen roeren.
  • Schep het beslag in het cakeblik en bak deze voor 45 minuten in de oven.
  • Laatgoed afkoelen voordat je de cake aansnijdt en geniet ervan!

Notities

*200 gram havermeel kan ook i.p.v. 100 gram havermeel en 100 gram sorghummeel.
Alle ingrediënten komen van DeNotenshop.
Trefwoord brood, chocolade, courgette, courgette brood, dadels, glutenvrij, havermeel, ontbijt, pinda, snicker, sorgum meel, tussendoortje

P.s. ga jij dit brood of een van mijn andere tussendoortjes maken, laat je mij dit dan weten? Vind ik super om te horen of zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Chocolade courgette cake met pinda's en dadels

One Comment

  1. Pingback: Overnight oats met aardbei en courgette • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*