Overnight oats met aardbei en courgette

Overnight oats met aardbei en courgette

Glutenvrije overnight oats met aardbei en courgette. Een heerlijk fris en voedzaam ontbijt dat je van te voren kan mealpreppen!

Groente in je ontbijt is top!

Heerlijke, glutenvrije overnight oats met aardbeien en courgette. Fris, voedzaam en vooral heel makkelijk te maken en ideaal om te mealpreppen.

Groente verwerken in je ontbijt is zo’n makkelijke manier om in de ochtend gelijk al wat groente binnen te krijgen. Groentes als, wortel, rode bietjes en courgette proef je ook helemaal niet terug in je ontbijt. Zeker niet als je ze combineert met kaneel, citroen en aardbeien!

Daarom vond ik het wel weer eens tijd om een nieuw ontbijt recept met groente te delen! Dit keer ging ik voor overnight oats met courgette en aardbei. De courgette rasp je waarna je deze gewoon door de havermout kan roeren. En omdat courgette zo waterig is van zichzelf proef je dit dus echt niet.

Zeker niet als je dit ontbijt combineert met zoete aardbeien en zure citroen. De zoetheid van de aardbeien en de frisheid van de citroen gaan heerlijk samen en zorgen voor een smaak explosie. Ik koos ervoor om er ook nog wat kaneel doorheen te roeren en dit maakt het ontbijt echt helemaal af.

Dit recept is ideaal om te mealpreppen en van te voren klaar te maken. Ik maak het graag in de avond klaar als ik ook mijn avondeten en lunch maak. Zo hoef ik in de ochtend alleen nog maar alles door te roeren en klaar is mijn ontbijt!

Ik ben echt fan van groente in mijn ontbijt en daarom heb ik hier mijn top vijf aan ontbijtjes met groente erin verwerkt.

Laat je verrassen en geniet van dit ontbijt!

Overnight oats met aardbei en courgette

Overnight oats met aardbei en courgette

Glutenvrije overnight oats met aardbei en courgette. Een heerlijk fris en voedzaam ontbijt dat je van te voren kan mealpreppen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

 • 60 gram (glutenvrije)havermout
 • 10 gram chia zaadjes
 • 75 gram (lactose vrije)kwark
 • 75 gram (amandel)melk
 • 75 gram courgette
 • 1/2 citroen
 • 1 tl kaneel
 • 1 el maple syrup optioneel
 • aardbeien
 • pistachenootjes

Instructies
 

 • Rasp de courgette met een grove rasp.
 • Roer hier de chia zaadjes, havermout, kwark, melk, citroensap, kaneel en eventueel de maple syrup doorheen.
 • Zet dit in de koelkast voor minimaal 3 uur.
 • De volgende ochtend roer je de overnight oats nog even door en voeg je eventueel nog een scheutje melk toe als deze te dik is.
 • Top je ontbijtje af met verse aardbeien en knapperige pistachenootjes.
 • Enjoy!

Notities

Ik heb dit recept gemaakt in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord aardbei, chia zaadjes, citroen, courgette, DeNotenshop, glutenvrij, groente in je ontbijt, havermout, kaneel, lactose vrij, mealprep, ontbijt, overnight oats, pistachenoten, samenwerking

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijt ook gaat maken. Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Intstagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*