Wortel bananenbrood taartje

Wortel bananenbrood taartje

Gezond genieten van dit glutenvrije wortel bananenbrood taartje! Een heerlijk klein taartje dat kan voor het ontbijt of als tussendoortje.

Worteltaart in mini vorm kan altijd!

Maak dit kleine taartje en je kunt gezond genieten van een wortel bananebrood taartje. Het taartje is gluten- en lactose vrij, suikervrij maar met heel veel smaak. Een ideaal taartje voor het ontbijt of als tussendoortje.

Kleine taartjes zijn ideaal! Ik heb hier al een hele pagina vol met kleine taartjes, maar ik ga gewoon door. Dit keer is het weer een nieuwe variant met wortel. Wortel is een groente die je namelijk zo makkelijk in gebak kan verstoppen. Je eet gelijk wat meer groente maar dat proef je dus echt niet.

Wortel bananenbrood taartje

Verder zit er in dit taartje banaan verwerkt. Eigenlijk is het daarom een bananenbrood, waar je ook nooit genoeg variaties van kunt hebben, maar ook weer een worteltaartje. Twee top ingrediënten combineerde ik daarom tot een lekker ontbijtje als tussendoortje.

Ik eet de helft voor ontbijt. Lekker met wat lactose vrije kwark, vers fruit en wat nootjes. De andere helft sneed ik doormidden en at ik twee keer als tussendoortje. Zo heb je met één keer bakken drie keer plezier. Ook is dit taartje weer lekker makkelijk te maken, snel klaar en goed in te vriezen. Iets wat ik ook ideaal vind voor de mealprep. Even de keuken in in het weekend en je hebt heel veel lekkers door de weeks!

Het recept staat hieronder voor jullie uitgewerkt zodat jullie ook lekker zelf aan de bak kunnen gaan. Heel veel bakplezier en eetze alvast!

Wortel bananenbrood taartje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

45

minutes

Voor een taartje van 12 cm

Ingrediënten

  • 150 gr wortel

  • 1 rijpe bananen

  • 1 ei

  • 1 el honing

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • 15 gr geraspte kokos

  • 60 gr boekweitmeel

  • 2 el rozijnen

  • Optioneel: 30 gr walnoten/pecannoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Rasp de wortel met een grove rasp en prak de banaan fijn. Roer hier het ei, de honing, kaneel en bakpoeder doorheen.
  • Meng de boekweitmeel en het bakpoeder door het wortel-banaan mengsel totdat je geen klontjes meer hebt. Schep als laatste de geraspte kokos, rozijnen en eventueel gehakte noten door het beslag.
  • Giet je beslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en versier met wat extra noten.
  • Bak je taartje voor 40 a 45 minuten gaar in de oven. Laat even afkoelen voordat je je taartje uit de springvorm haalt en geniet ervan!

P.s. ga jij dit taartje of een van mijn andere ontbijttaartjes of tussendoortjes maken, laat je mij dit dan weten? Vind ik super om te horen of zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *