Bieten frambozen ontbijt

Bieten frambozen ontbijt bowl

Makkelijk bieten frambozen ontbijt bowl. Een heerlijke, voedzame en glutenvrije havermout start van de dag die ook nog een vrolijk kleurtje heeft.

Pink power!

Start je dag goed met deze bieten frambozen ontbijt bowl. Een makkelijk, voedzaam en ook nog eens glutenvrije start van je dag. Top je ontbijtje af met fruit en jouw favoriete granola en klaar ben je!

De bietjes in dit gerecht proef je echt niet, ik beloof het je! De frisse frambozen en de zoete banaan zorgen ervoor dat je de smaak van de rode biet niet meer proeft. Zeker niet als je dan ook nog eens kokosyoghurt en amandelmelk gebruikt om de smoothie glad te krijgen. Want als je de bietjes zou proeven, dan zou ik er ook niet zo’n fan van zijn. Maar net als bij mijn rode bieten breakfast bowl, ben ik helemaal verslaafd aan dit ontbijtje!

Ik haalde mijn inspiratie voor dit ontbijtje van mijn eigen blog. Soms best handig zo’n foodblog als je zelf eens geen inspiratie hebt. Op mijn blog staat al heel lang deze oranje power smoothie bowl. Dit is een bowl waar ik havermout en wortel pureer tot een smoothie. En dit is zo lekker dat ik besloot om hier een variatie op te maken.

Bieten frambozen ontbijt

Ik pureer nu havermout, met een gekookte biet, frambozen, banaan, kokosyoghurt en amandelmelk tot een romige smoothie. Deze zet ik dan voor een paar uur in de koelkast, maar dit is optioneel, zodat die een beetje dikker kan worden net als bij overnight oats. Vervolgens leuk ik deze bowl op met granola en vers fruit.

Doordat je al havermout door je smoothie bowl heen pureert vult deze smoothie wat meer dan wanneer je alleen fruit zou nemen. Maar het verse fruit en de granola zorgen ervoor dat je op deze smoothie moet kauwen en dat is beter voor je spijsvertering. Ook vind ik deze smoothie handig omdat je hem al van te voren kan maken en in de ochtend zo uit de koelkast kan pakken.

Ik hoop dat jij dit ontbijtje durft te proberen want hij is echt heel lekker!

Bieten frambozen ontbijt

Bieten frambozen ontbijt bowl

Makkelijk bieten frambozen ontbijt bowl. Een heerlijke, voedzame, vrolijke en glutenvrije havermout start van de dag!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

 • 1 rode biet gekookt
 • 100 gram frambozen diepvries
 • 1/2 banaan
 • 50 gram (kokos)yoghurt
 • 50 ml (amandel)melk
 • 20 gram (glutenvrije)havermout
 • granola
 • vers fruit

Instructies
 

 • Snijd de biet en de banaan in stukjes en doe samen met de yoghurt, melk en de havermout in een blender.
 • Pureer je smoothie.
 • Kies ervoor of je de smoothiebowl wat dikker laat worden door hem een paar uur in de koelkast te zetten of gelijk op te eten.
 • Serveer met vers fruit en jouw favoriete granola.
 • Enjoy!

Notities

Ik gebruikte voor dit recept de granola van Ootgranola #grootfan en mijn froothie blender.
Trefwoord bietjes, bowl, frambozen, glutenvrij, granola, groente in je ontbijt, havermout, mealprep, ontbijt, ontbijtje, ootgranola, rode bieten, smoothie bowl


P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje ook gaat maken! Laat je mij het weten? je kan hieronder een reactie achter laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk om te zien! En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!
Bieten frambozen ontbijt

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*