Glutenvrij kwarktaartje met carrotcake bodem

Glutenvrij kwarktaartje met carrotcake bodem

Een vrolijk klein glutenvrij kwarktaartje met een carrotcake baked oats bodem en frisse topping. Lekker bij de koffie, thee of het ontbijt!

Baked oats en kwarktaart is één recept.

Maak zelf een klein glutenvrij kwarktaartje met een carrotcake bodem. Dit taartje heeft een baked oats bodem en een frisse yoghurt topping. Versier vervolgens jouw traktatie met wat vers fruit en nootjes en klaar is je ontbijt of gebakje bij de koffie.

Ik vond dit taartje zo leuk om te maken. Niet alleen door de geweldige appelroos, die ik altijd leuk vind om te maken, maar ook omdat het resultaat zo fijn is. Een glutenvrije carrotcake bodem die iets wegheeft van baked oats, maar ook een lekkere frisse toplaag. Het verse fruit, de knapperige nootjes en de hint van vanille en kaneel maken het helemaal af.

Dit taartje is niet alleen geschikt als ontbijtje, maar ook heel lekker als gebakje bij de koffie. Als je de kokosyoghurt gedeeltelijk vervangt voor (lactosevrije)roomkaas dan krijg je echt het carrotcake frosting idee. Echt een aanrader om te proberen! Maar ik ben dan ook echt gek op worteltaart.

De bodem is super makkelijk te maken en smaakt ook wel naar baked oats. Daar ben ik ook gek op, kijk maar hier. Havermout, havermeel, amandelen en rozijnen of gedroogde appelstukjes (deze zijn een aanrader) met een eitje mengen. Dan alles in de twee springvormpjes stoppen en even bakken.

De fruittopping kan jij zo uitgebreid doen als je wilt. Ik ging voor een appelroos en blauwe bessen met amandelen. Maar wat witte chocolade, paaseieren, frambozen of pecannoten zouden hier ook heel goed bijpassen. Kies vooral wat jij lekker vind en in welke bui jij bent. Ik vind ze ook heel goed met bijvoorbeeld Pasen kunnen, en dan zouden wat paaseieren en lekkere nootjes ook niet misstaan.

Ga lekker zelf aan de slag en geniet ervan!

Glutenvrij kwarktaartje met carrotcake bodem

Glutenvrij kwarktaartje met carrotcake bodem

Een vrolijk klein glutenvrije kwarktaartje met een carrotcake baked oats bodem en frisse topping. Lekker bij de koffie, thee of het ontbijt!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 35 minuten
Gang mini taartje, Ontbijt
Porties 2 taartjes

Ingrediënten
  

Bodem

  • 50 gram wortel
  • 20 gram (glutenvrije)havermeel
  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 20 gram amandelen bruin
  • 20 gram gedroogde appelblokjes/rozijnen*
  • 1 ei
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 1 el maple syrup
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 300 gram kokosyoghurt**
  • 3 blaadjes gelatine
  • maple syrup naar smaak
  • 1 tl vanille

Instructies
 

  • Begin met het voorverwarmen van de oven tot 180 graden en het bekleden van 2 springvormpjes van 10 a 12 cm met bakpapier.
  • Hak de amandelen grof en rasp de wortel. Meng dit samen met alle ingrediënten voor de bodem door elkaar.
  • Verdeel je beslag over de twee springvormpjes en bak in 12 a 15 minuten af in de oven. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Roer de kokosyoghurt los en meng met het zoetmiddel en de vanille goed door elkaar. Schenk de klaargemaakte gelatine erdoorheen en verdeel je vulling over de twee vormpjes. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Het appelroosje maak je door allemaal plakjes appel zacht te maken in de magnetron en vervolgens van buiten naar binnen de springvorm mee te bekleden.
  • Geniet ervan!

Notities

*Ik maakte dit recept als ambassadeur van DeNotenshop. De ingrediënten en het recept vind je hier.
**200 gram kokosyoghurt + 100 gram roomkaas/zuivelspread kan ook, dan krijg je meer de carrotcake ervaring!
Trefwoord ambassadeur, baked oats, carrotcake, DeNotenshop, feestdagen, gebak, glutenvrij, havermout, kwarktaart, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, pasen, worteltaart

P.s. ik ben benieuwd of jij dit taartje ook gaat maken! Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En kijk hier eens naar al mijn mini taartjes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

6 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit. Kan ik het ei ook vervangen?

  2. 5 sterren
    Super recept! Ik ga het recept toevoegen aan receptenboek. bedankt voor het delen!

  3. Hedwig Cools

    5 sterren
    Wat was dit weer een fantastisch lekker ontbijttaartje Bedankt voor de inspiratie!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*