Een vrolijk klein glutenvrij kwarktaartje met een carrotcake baked oats bodem en frisse topping. Lekker bij de koffie, thee of het ontbijt!
Baked oats en kwarktaart is één recept.
Maak zelf een klein glutenvrij kwarktaartje met een carrotcake bodem. Dit taartje heeft een baked oats bodem en een frisse yoghurt topping. Versier vervolgens jouw traktatie met wat vers fruit en nootjes en klaar is je ontbijt of gebakje bij de koffie.
Ik vond dit taartje zo leuk om te maken. Niet alleen door de geweldige appelroos, die ik altijd leuk vind om te maken, maar ook omdat het resultaat zo fijn is. Een glutenvrije carrotcake bodem die iets wegheeft van baked oats, maar ook een lekkere frisse toplaag. Het verse fruit, de knapperige nootjes en de hint van vanille en kaneel maken het helemaal af.
Dit taartje is niet alleen geschikt als ontbijtje, maar ook heel lekker als gebakje bij de koffie. Als je de kokosyoghurt gedeeltelijk vervangt voor (lactosevrije)roomkaas dan krijg je echt het carrotcake frosting idee. Echt een aanrader om te proberen! Maar ik ben dan ook echt gek op worteltaart.
De bodem is super makkelijk te maken en smaakt ook wel naar baked oats. Daar ben ik ook gek op, kijk maar hier. Havermout, havermeel, amandelen en rozijnen of gedroogde appelstukjes (deze zijn een aanrader) met een eitje mengen. Dan alles in de twee springvormpjes stoppen en even bakken.
De fruittopping kan jij zo uitgebreid doen als je wilt. Ik ging voor een appelroos en blauwe bessen met amandelen. Maar wat witte chocolade, paaseieren, frambozen of pecannoten zouden hier ook heel goed bijpassen. Kies vooral wat jij lekker vind en in welke bui jij bent. Ik vind ze ook heel goed met bijvoorbeeld Pasen kunnen, en dan zouden wat paaseieren en lekkere nootjes ook niet misstaan.
Ga lekker zelf aan de slag en geniet ervan!
Glutenvrij kwarktaartje met carrotcake bodem
Ingrediënten
Bodem
- 50 gram wortel
- 20 gram (glutenvrije)havermeel
- 30 gram (glutenvrije)havermout
- 20 gram amandelen bruin
- 20 gram gedroogde appelblokjes/rozijnen*
- 1 ei
- 1 tl koek en speculaaskruiden
- 1 el maple syrup
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Vulling
- 300 gram kokosyoghurt**
- 3 blaadjes gelatine
- maple syrup naar smaak
- 1 tl vanille
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven tot 180 graden en het bekleden van 2 springvormpjes van 10 a 12 cm met bakpapier.
- Hak de amandelen grof en rasp de wortel. Meng dit samen met alle ingrediënten voor de bodem door elkaar.
- Verdeel je beslag over de twee springvormpjes en bak in 12 a 15 minuten af in de oven. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
- Bereid de gelatine volgens de verpakking.
- Roer de kokosyoghurt los en meng met het zoetmiddel en de vanille goed door elkaar. Schenk de klaargemaakte gelatine erdoorheen en verdeel je vulling over de twee vormpjes. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Het appelroosje maak je door allemaal plakjes appel zacht te maken in de magnetron en vervolgens van buiten naar binnen de springvorm mee te bekleden.
- Geniet ervan!
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij dit taartje ook gaat maken! Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En kijk hier eens naar al mijn mini taartjes.
Ziet er heerlijk uit. Kan ik het ei ook vervangen?
Sorry voor mijn late reactie. Dit kan zeker, een 1/2 banaan werkt het beste!
Super recept! Ik ga het recept toevoegen aan receptenboek. bedankt voor het delen!
Wat super leuk! 🙂
Wat was dit weer een fantastisch lekker ontbijttaartje Bedankt voor de inspiratie!
Wat super leuk en lief om te horen, dankjewel! XX