Glutenvrij rozijnen suikerbrood

Glutenvrij rozijnen suikerbrood

Feestelijk glutenvrij rozijnen suikerbrood dat makkelijk te maken is. Een heerlijk traktatie bij het ontbijt!

Het beste van twee werelden.

Dit is een recept voor een feestelijk glutenvrij rozijnen suikerbrood. Een heerlijke traktatie voor op de ontbijttafel, bij de brunch of als toetje. Niet moeilijk om te maken, staat snel in de oven en is zo klaar.

Voor mij is dit brood het beste van twee werelden. Ik vind rozijnenbrood echt heel lekker, als het even kon zou ik het elke dag eten, en suikerbrood vind ik een ware traktatie. Al maanden spookt het door mijn hoofd om een glutenvrij suikerbrood te maken en nu was het eindelijk zover. Het ging niet zonder slag of stoot, maar het is mij gelukt om dit heerlijke brood uiteindelijk uit de oven te krijgen. En als het mij lukt lukt het jou ook!

Op mijn blog heb ik al een recept voor een super makkelijk rozijnen brood en een iets feestelijker rozijnen brood. Deze twee broden heb ik dan ook als uitgangspunt gebruikt voor dit brood. Maar ik wou dit recept nog feestelijker hebben en eigenlijk met van die lekkere stukjes suiker.

Door het beslag meng ik nu naast rozijnen ook parelsuiker. De psyllium vezels zorgen ervoor dat het brood luchtig en elastisch wordt terwijl dit brood wel gewoon glutenvrij is. Daarnaast geven de eieren en de plantaardige kwark het brood een cake achtige bite die ik echt heel fijn vind.

Het brood is makkelijk te maken. Eerst alle droge ingrediënten mengen, daarna de natte ingrediënten mengen en alles door elkaar spatelen. Amandelen, suiker en rozijnen erdoorheen scheppen, alles in de bakvorm en je kan je brood zo de oven in schuiven. Vervolgens hoef je alleen maar even te wachten tot die klaar is en afgekoeld is.

Uit zelfbescherming heb ik maar de helft van dit brood weggegeven en de rest ingevroren, want ik zou zo de helft van dit brood kunnen opeten. Zachte structuur, vol van smaak en vol met nootjes, rozijnen en suiker. Wie wilt dat nou niet?!

Glutenvrij rozijnen suikerbrood

Glutenvrij rozijnen suikerbrood

Feestelijk glutenvrij rozijnen suikerbrood dat makkelijk te maken is. Een heerlijk traktatie bij het ontbijt!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Porties 12 plakken

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijstmeel
  • 100 gram (glutenvrij)havermeel
  • 50 gram tapiocazetemeel*
  • 5 gram psyllium vezels
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 300 gram (plantaardige)kwark
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kaneel
  • snufje zout
  • 70 gram parelsuiker
  • 50 gram rozijnen
  • 35 gram amandelen
  • 1 tl bakingsoda
  • scheutje appelzijn
  • *200 gram rijstmeel kan ook, alleen wordt je brood dan iets zwaarder.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Hak de amandelen grof
  • Meng de psyllium vezels door de meel soorten, bakpoeder, kaneel, zout en roer goed door elkaar.
  • Roer de kwark, eieren, olie en honing door elkaar heen.
  • Mix dan de droge mix door het kwarkbeslag en roer net zo lang totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Schep 45 gram parelsuiker, de amandelen en de rozijnen door het beslag.
  • Doe de baking soda in een apart bakje en schenk daar het scheutje appelazijn bij. Roer dit goed door elkaar zodat je een schuimig mengsel krijgt. Schep dit als laatste door het beslag heen en schep je beslag daarna in het cakeblik.
  • Verdeel de overige parelsuiker over de cake en bak je cake in 45 a 50 minuten af in de oven.
  • Laat afkoelen voordat je hem aanijdt.
  • Geniet ervan.!

Notities

Ik maakte dit recept in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis.

P.s. ik ben benieuwd of jij dit feestbrood ook gaat maken! Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien!

Bewaar dit recept op Pinterest!
Glutenvrij rozijnen suikerbrood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept