Strawberry overnight oats

Strawberry overnight oats

Strawberry overnight oats als ontbijt! Lekker makkelijk om te maken, zoet door de aardbeien en voedzaam door de glutenvrije havermout.

Overnight oats is de makkelijkste manier om je dag te starten.

Maak makkelijk en snel deze strawberry overnight oats. Een heerlijk kommetje vol havermout, chia zaad, zoete aardbeitjes en om het af te maken een laagje chocolade. Dit is een van de makkelijkste ontbijtjes om te mealpreppen en zorgt voor een heerlijk voedzaam ontbijt in de ochtend.

Ik ben gek op ontbijt en dan met name voedzame en makkelijke ontbijtjes. Zoals jullie weten ben ik gek op uitgebreid ontbijten met ontbijttaartjes of pancakes, maar vaak wil ik door de weeks graag snel en makkelijk. Hierdoor sta ik vaak op zondag mijn ontbijtjes alvast voor te bereiden voor aankomende week. Dan hoef ik na een dag werk niet ook nog eens na te denken over mijn ontbijt van de volgende dag.

Zo ontstond ook dit ontbijtje. Ik had nog glutenvrije havermout, chia zaadjes, aardbeien, amandelmelk en kokosyoghurt in huis en laat dat nou net de basis zijn van dit ontbijt. Dus zo gedacht, zo gedaan! Maak kennis met dit makkelijke strawberry overnight oats recept.

Strawberry overnight oats

Wat je doet is simpel. Je snijdt wat aardbeien in stukjes en mengt dit door de havermout, chia zaad, melk en yoghurt. Vervolgens zet je je bakje in de koelkast en wacht je een paar uur. Na deze paar uur heb je een fijne stevige pap. Om het ontbijtje nog lekkerder te maken smolt ik wat chocoladepasta in de magnetron en goot ik dit over mijn ontbijtje heen. Nog even het bakje in de koelkast zetten en je hebt een stevigere chocolade laag!

Ik vind dit weer een heerlijke aanvulling op mijn overnight oats recepten. Makkelijk, snel, voedzaam, lekker en ook nog eens zomers. Voor mij is dit een top recept! Ik kan niet anders zeggen dan dat je dit ontbijtje echt eens moet proeven.

Strawberry overnight oats

Strawberry overnight oats

Strawberry overnight oats als ontbijt! Lekker makkelijk om te maken, zoet door de aardbeien en voedzaam door de glutenvrije havermout.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 4 uur
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

 • 30 gram (glutenvrije)havermout
 • 1 el chia zaadjes
 • 3 aardbeien
 • 1 tl vanille
 • 50 gram (plantaardige)yoghurt
 • 75 ml amandelmelk

Toppings

 • 1 el chocolade(pasta) optioneel
 • 1/2 el jam/siroop
 • verse aardbeien
 • nootjes/granola

Instructies
 

 • Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
 • Meng de yoghurt, melk, vanille, havermout, chia zaadjes en de stukjes aardbeien goed door elkaar en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.
 • Smelt de chocolade(pasta) in de magnetron. Giet dit samen met de jam/siroop over je overnight oats. Zet je ontbijtje nog voor een kwarktiertje terug in de koelkast zodat de chocolade weer wat kan uitharden.
 • Garneer met de rest van jouw toppings en geniet ervan!
Trefwoord aardbeien, chia zaadjes, chocoalde, glutenvrij, havermout, lactose vrij, oats, ontbijt, overnight oats

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Strawberry overnight oats

2 Comments

 1. Is er iets dat in de plaats kan van de vanille? Ik blijk daar niet tegen te kunnen? Of wordt het zoet genoeg als ik dat weg laat.

  • Hoi Myrna, vervelend dat je niet tegen vanille kunt. Gelukkig kun je die in dit recept weglaten of vervangen door wat kaneel, cacao poeder of wat extra honing/maple syrup/suiker.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*