Rozijnen noten brood

Brood vol met rozijnen, cranberry’s en noten

Met kerst en Pasen kun je altijd van die lekkere stollen kopen. Je weet wel, die broden vol met rozijnen, amandelspijs en poedersuiker! Zo lekker zijn die…  

Maar om nou zo’n heel brood te kopen in mijn eentje vind ik net teveel van het goede. Ik moet dan of dat hele brood in een paar dagen opeten of invriezen. Dat hele brood snel opeten vind ik voor mijn gezondheid niet zo’n goed idee en invriezen vind ik met een brood als dit niet zo lekker. Dan weet ik dat er nog van die kleine stolletjes te kopen zijn… Alleen dat doet het hem net niet. Het broodje smaakt dan niet als vroeger. Gelukkig ga ik met Pasen langs huis en weet ik zeker dat ik daar wel zo’n lekker plakje paasbrood kan scoren.   

Voor nu ben ik maar zelf aan de slag gegaan met een lekker rozijnen brood. Heerlijk goed gevuld met nootjes, rozijnen en cranbery’s. En dit brood kun je wel heel makkelijk goed invriezen!

Geniet van je brood! Erg lekker met wat boter en een plakje kaas…!

Rozijnen noten brood

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Lunch, Tussendoortje
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingredi├źnten

 • 200 gr boekweitmeel /speltmeel

 • 250 gr magere kwark

 • 2 eieren

 • 2 tl bakpoeder

 • 1 tl vanille aroma

 • 1 tl kaneel

 • 40 gr rozijnen

 • 40 gr cranberry’s

 • 50 gr gemengde noten

 • handje grove havermout/boekweitvlokken

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet deze in
 • Hak je nootjes grof
 • Meng de eieren met de kwark tot een egale massa
 • Meng hier de meel, het bakpoeder, vanille aroma en kaneel aan toe tot een mooi deeg
 • Spatel als laatste de rozijnen, cranberry’s en noten doorheen
 • Verdeel je beslag over de cakevorm en zorg ervoor dat je deeg egaal verspreid is
 • Strooi over de top je havermout
 • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar

P.s. ik ben benieuwd wat je van dit brood vind. Ga je hem maken of heb je een reactie laat het mij weten hieronder. Je kunt mij ook bereiken op Facebook of Instagram of een reactie hieronder achterlaten.

Dit is het brood gemaakt van boekweitmeel en boekweitvlokken. Smaakt bijna hetzelfde als speltmeel. Het brood ziet er iets lichter uit omdat boekweitmeel nou eenmaal lichter van kleur is als speltmeel. Structuur en smaak komen overeen, goed te besmeren met wat je maar lekker vind en je kunt het brood uiteraard weer invriezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *