Rozijnen notenbrood

Rozijnen noten brood

Glutenvrije rozijnen notenbrood met cranberry’s en honing. Makkelijk brood om zelf te maken en smaakt heerlijk als ontbijt, lunch of gezond tussendoortje!

Brood vol met rozijnen, cranberry’s en noten

Glutenvrij recept voor een rozijnen notenbrood met cranberry’s en gezoet met honing. Dit is een makkelijk brood om zelf te maken en smaakt heerlijk als ontbijt, lunch of gezond tussendoortje! Vries je brood in zodat je altijd iets lekkers achter de hand hebt of serveer het gezellig op de brunch tafel.

Ik ben gek op rozijnenbroden en krentenbollen. De broodjes zijn altijd zoet, zitten vol rozijnen (ik weet het, verrassend he…) en kun je beleggen met wat jij maar wilt. Zelf ga ik altijd voor boter of geitenkaas met honing, maar oude kaas is ook lekker of wat bruine suiker. Maar hummus, chocopasta of pindakaas kan ook! Rozijnenbroden zijn zo veelzijdig!

Rozijnen notenbrood

Met dit recept wil ik mijn liefde voor rozijnenbroodjes laten zien. Ik gaf er mijn eigen twist aan door er een kwarkbrood van te maken. De kwark zorgt voor een luchtig en smeuïg brood die je snel kunt maken. Geen gedoe met gist en rijstijd maar gewoon mengen en bakken maar.

Ik voegde ook nog wat gehakte noten en cranberry’s toe. De nootjes zorgen voor een heerlijke bite en de cranberry’s maken het brood samen met de honing natuurlijk zoet. Dit is een gezondere keuze van de rozijnenbroden uit de winkel!

Dit brood heb ik gegeten als lunch met geitenkaas, als ontbijt met gebakken appel en kaneel en als tussendoortje op werk. En alles wat je over hebt of niet op krijgt in drie dagen kun je gewoon invriezen. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje!

Rozijnen noten brood

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Lunch, Tussendoortje
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingrediënten

 • 200 gr boekweitmeel /speltmeel

 • 250 gr magere kwark

 • 2 eieren

 • 2 tl bakpoeder

 • 1 tl vanille aroma

 • 1 tl kaneel

 • 40 gr rozijnen

 • 40 gr cranberry’s

 • 50 gr gemengde noten

 • handje grove havermout/boekweitvlokken

 • Optioneel: 1 a 2 lepels honing

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet deze goed in
 • Hak je nootjes grof
 • Meng de eieren met de kwark en eventueel honing los
 • Voeg hier het meel, het bakpoeder, de vanille aroma en kaneel aan toe en meng tot je een mooi deeg zonder klontjes hebt
 • Spatel de rozijnen, cranberry’s en noten door het beslag
 • Schep je beslag in de cakevorm en zorg ervoor dat je deeg egaal verspreid is en verdeel de havermout hier overheen
 • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar

Notities

 • Dit brood kun je goed invriezen en blijft 2 tot 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel

P.s. ik ben benieuwd wat je van dit brood vind. Laat je mij het weten als je dit brood of een van mijn andere glutenvrije tussendoortjes of broodjes gemaakt hebt? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.

10 Comments

 1. De smaak is lekker! Ik heb boekweit meel gebruikt. Maar mijn brood is totaal niet gerezen, dus erg plat. Heb je nog tips?

  • Het brood rijst niet enorm omdat er geen gist in zit. Altijd bakpoeder gebruiken en als dat niet genoeg is kun je net voordat je het beslag in de vorm giet een 1/2 tl baking soda toevoegen. Dit helpt het brood ook met rijzen! Ik hoop je zo te hebben geholpen en fijn dat het brood wel lekker smaakt!

 2. Gemaakt en super blij met het resultaat!!! Het is qua structuur goed en heerlijk van smaak. Super bedankt voor dit recept!!!

 3. Ik heb het gisteren gemaakt maar ik had geen speltmeel of boekweitmeel. Dus heb het met havermeel gemaakt. Echt super lekker, deze blijft erin! Dank je wel

 4. Super lekker, ik heb hem ook gemaakt. Ik had alleen gern boekweit meel of speltmeel dus heb het met havermout meel gemaakt. Dit is een blijvertje, dank je wel!

 5. Pingback: Glutenvrij rozijnen suikerbrood • lislovescooking

 6. ik vond een heerlijk recepten om bij de brunch of bij ontbijt geven

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*