Granola bliss balls

Granola bliss balls

Glutenvrije granola bliss balls met dadels en pure chocolade. Een heerlijke en energierijke snack die je makkelijk een snel maakt!

Met granola kan je zoveel lekkers maken!

Makkelijke en glutenvrije granola bliss balls met een laagje pure chocolade. Makkelijk om te maken, voedzaam, energie rijk en gewoon heel erg lekker. Kneed alle ingrediënten door elkaar, maak er balletjes van en haal ze door de chocolade. Zet er een kopje thee of koffie bij of trek je sportschoenen aan en genieten maar!

Deze balletjes zijn top als een snel ontbijtje of als gezond tussendoortje. De granola zorgt ervoor dat ze vullend zijn, de dadels zorgen voor snelle suikers maar wel natuurlijke suikers en de pindakaas voegt de gezonde vetten toe. Het laagje chocolade maakt deze balletjes gewoon extra lekker!

Granola bliss balls

En op deze manier ontstond er weer een makkelijke snack die ook nog redelijk gezond is. Ik heb ze moeten verstoppen voor mijzelf, want als ik niet uitkeek at ik ze allemaal in één keer op. Dadels en chocolade is echt heerlijk en de granola in deze balletjes maakt het helemaal af.

Ik ben echt gek op dit soort recepten. Ik maakte al eerder deze walnoot bonbons en daar lijken ze wel een beetje op. Het is met gezond snoepen met pure ingrediënten zonder dat er een oven aan hoeft. Want soms wil je nou eenmaal even iets anders dan een plak bananenbrood of een koekje. 

Ik ben fan en hopelijk jij ook! Lekker bij een smoothiebowl, als tussendoortje bij de koffie, als snack voor het sporten of als toetje met een kop thee. Ga ze snel maken en geniet ervan!

Granola bliss balls

Granola bliss balls

Glutenvrije granola bliss balls met dadels en pure chocolade. Een heerlijke en energierijkesnack die je makkelijk een snel maakt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 10 balletjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram glutenvrije granola*
  • 6 medjoul dadels
  • 2 el pindakaas
  • 3 el (amandel)melk
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Ontpit de dadels en laat indien nodig even weken in warm water.
  • Voeg de granola, dadels, pindakaas, melk en kaneel bij elkaar en kneed hier een deeg van.
  • Maak 10 tot 12 balletjes van het deeg en laat even rusten in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie.
  • Haal de balletjes door de pure chocolade en laat uitharden.
  • Geniet ervan!

Notities

*Dit recept is in samenwerking met de glutenvrije granola nuts & seeds van Holie Granola.
Trefwoord bliss balls, dadels, energie, gebakken havermout, glutenvrij, granola, Holie granolo, kaneel, pindakaas, tussendoortje

P.s. ik ben benieuwd wat je van deze energie balletjes vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! En kijk hier eens naar al mijn tussendoortjes.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Granola bliss balls

2 Comments

  1. Pingback: Glutenvrij pindakaas kwarkbrood • Lislovescooking

  2. Pingback: Bliss balls met amandelen • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*