Dadel walnoot bonbons

Dadel walnoot bonbons

Makkelijke dadel walnoot bonbons met pure chocolade. Dit is een heerlijke zoete snack die makkelijk te maken is en semi gezond!

Verslavend lekker!

Maak zelf deze dadel walnoot bonbons en geniet ervan met een lekker kopje koffie of thee. Deze bonbons zijn niet moeilijk om te maken en staan snel op tafel. Ook zijn ze vrij gezond omdat ze gemaakt zijn van dadels, walnoten en pure chocolade!

Ik mocht deze maand meedoen aan de laatse #swiepswoepswap van Mandy en mocht iets bedenken aan de hand van de blog van Ellouisa van Ellouisacooking.nl. Haar blog staat vol heerlijke recepten en dan voornamelijk zoete recepten en koekjes. Zo heeft ze zelfs haar eigen koekjes bakboek, hoe tof is dat! Maar Ellouisa heeft ook heel veel Marokkaanse recepten op haar blog staan en ik was vastbesloten om iets te gaan maken met dadels.

Dadel walnoot bonbons

Het duurde even voordat ik bedacht had wat ik wou maken, maar toen ik het eenmaal wist had ik het idee ook snel uitgewerkt. Ik vond twee recepten die mij heel leuk leken en besloot daar één recept van te maken. De bliss balls en de walnoot-chocoladekoekjes waren mijn inspiratie en daar kwamen deze dadel walnoot bonbons uit.

De bliss balls zijn een heerlijke snack die je energie geven en de walnoot koekjes zagen er gewoon heel mooi uit. Dus ik dacht ik maak bliss balls maar dan met walnoten en in de vorm van de koekjes. Wist je dat dadels je bloeddruk verlagen, ze verbeteren de hersenfunctie en je weerstand en zijn ook supergoed voor zwangere vrouwen. Ik wist dit niet totdat ik dit las bij Ellouisa, dus dit recept is echt goed voor je 😉

Makkelijk om te maken, lekker en blijkbaar ook nog eens een soort van gezond. Ik vind dit top. Ga zelf aan de slag en geniet ervan!

Dadel walnoot bonbons

Dadel walnoot bonbons

Makkelijke dadel walnoot bonbons met pure chocolade. Dit is een heerlijke zoete snack die makkelijk te maken is en semi gezond!
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Zoet
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

 • 150 gram (medjoul)dadels
 • 50 gram walnoten
 • 25 gram amandelmeel
 • 15 gram kokosrasp
 • 1 tl kaneel
 • snufje zout
 • 100 gram pure chocolade
 • 10 walnoten garnering

Instructies
 

 • Ontpit de dadels en maal deze met de walnoten in kleine stukjes.
 • Meng hier de amandelmeel, kaneel, zout en kokosrasp doorheen tot een plakkerig maar stevig beslag waar je 10 balletjes van kan maken. Draai de balletjes glad en druk ze een klein beetje platter.
 • Smelt de chocolade au bain-marie en dompel de bonbons in de chocolade. Haal de bonbon uit de chocolade en leg op een velletje bakpapier. Druk er voorzichtig een walnoot in. Ga zo door totdat alle chocolade op is.
 • Laat de bonbons opstijven in de koelkast.
 • Geniet ervan!

Notities

Bewaar de bonbons in de koelkast of op een hele koele plek zodat de chocolade niet gaat smelten.
Trefwoord amandelmeel, bonbon, bonbons, chocolade, ellouisecooking, glutenvrij, kokosrasp, pure chocolade, swiepswoepswap, walnoten, zoet

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze snack vind. Laat jij mij jou creatie zien? Vind ik leuk! Je kunt mij taggen op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking. Ben je op zoek naar meer lekkere en gezonde snacks? Kijk dat is naar alle tussendoortjes die ik op mijn website heb staan!

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Dadel walnoot bonbons

One Comment

 1. Pingback: Granola bliss balls • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*