Glutenvrij courgette brood

Glutenvrij courgette brood

Makkelijk glutenvrij courgette brood. Een smeuïg brood vol met verstopte groente, knapperige nootjes en zowel zoet als hartig erg lekker!

Ga jij voor zoet of hartig?

Maak dit makkelijke glutenvrije courgette brood zelf als een heerlijke lunch, ontbijt of als tussendoortje. Gevuld met verstopte courgette, knapperige nootjes en zowel zoet als hartig te beleggen. Je maakt dit brood met maar één mengkom en na het bakken is het brood perfect om in te vriezen!

Glutenvrij courgette brood

Ik was laatst klaar met de standaard bananenbroden en besloot een variatie te maken die er wel op leek maar het net niet was. De structuur van bananenbroden vind ik namelijk erg lekker, net een cake, en daarom was dit mijn uitgangspunt. Vervolgens ben ik de keuken ingedoken en ben ik aan de bak gegaan!

Het leek mij lekker om de banaan te vervangen door courgette en zo wel de smeuïgheid van bananenbrood te krijgen. De courgette proef je namelijk echt niet terug in een brood zoals dit. En omdat de smaak heel neutraal is kan je hem zowel hartig als zoet beleggen.

Glutenvrij courgette brood

Verder stopte ik nog nootjes in het beslag. Dit geeft het brood een bite en zorgt voor wat extra voedingsstoffen, ook niet altijd geheel onbelangrijk. Na het bakken kan je het brood in plakjes snijden en zo de vriezer in schuiven. De dag van opeten even laten ontdooien en je hebt weer een heerlijke lunch, ontbijt of tussendoortje.

Ik ben heel benieuwd of jij dit courgette brood een kans gaat geven. Binnen een paar minuten staat dit brood in de oven en daarna is het genieten! Ben je toch meer een bananenbrood fan? Kijk dan eens hier! En gek op verstopte groente? Dan heb ik hier nog een lekker havermout ontbijtje met appel en courgette.

Enjoy!

Glutenvrij courgette brood

Glutenvrij courgette brood

Makkelijk glutenvrij courgette brood. Een smeuïg brood vol met verstopte groente, knapperige nootjes en zowel zoet als hartig erg lekker!
Voorbereidingstijd 8 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 58 min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 150 gram (glutenvrije)havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 gram courgette
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gram (kokos)yoghurt/kwark
  • 1 tl kaneel
  • 3 el honing/maple syrup
  • 2 eieren
  • 50 gram nootjes
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 el (appel)azijn

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze goed in.
  • Begin met het raspen van de courgette en het grof hakken van de noten.
  • Meng vervolgens de havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zoet doorelkaar. Voeg hier de geraspte courgette, yoghurt, eieren en honing doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Kies ervoor of je een zoet brood en voeg eventueel wat meer kaneel en/of zoetmiddel toe. Of kies ervoor of je een hartig brood wilt en voeg dan wat chili flakes, paprika poeder of Italiaanse kruiden toe.
  • Schep vervolgens je gehakte nootjes door het beslag en schep je beslag daarna in het cakeblik.
  • Bak je brood af in ongeveer 45 a 50 minuten.
  • Laat je brood afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord appelcake, bananenbrood, courgette, courgette brood, DeNotenshop, glutenvrij, groente, lactose vrij, lunch, ontbijt, samenwerking, tussendoortje

P.s. ga jij dit brood of een van mijn andere tussendoortjes maken, laat je mij dit dan weten? Vind ik super om te horen of zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Glutenvrij courgette brood

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*