Overnight pumpking oats

Overnight pumpkin oats

Herfstig overnight pumpkin oats ontbijtje om de dag goed mee te starten! Een makkelijk, gezond en gluten- en lactose vrij ontbijt.

Een echt herfst ontbijt!

Makkelijke overnight pumpkin oats die smaakt naar de herfst. Met dit ontbijt start je je dag gezond, voedzaam en ook nog eens gluten- en lactose vrij. Ik ben er gek op!

Nu het herfst wordt eet ik het liefst weer warme ontbijtjes. Maar in de praktijk heb ik daar echt niet elke ochtend tijd voor. Soms is iets uit de koelkast halen net even wat makkelijker. Daarom is dit ontbijtje zo fijn. Ten eerste kan je hem mealpreppen en ten tweede is dit kommetje ook nog eens gezond en voedzaam.

Overnight pumpking oats

Pompoenpuree maak je heel gemakkelijk zelf door pompoen te koken en dit vervolgens te pureren. Daarna kan je het verwerken in baksels of in je ontbijtje. Omdat ik op mijn website al een warme variant en een gebakken pumpkin oats heb staan leek het mij leuk om nu een koude variant te maken. Zo kan je zelf kiezen waar je trek in heb.

Het lekkerste is dit ontbijt met warme appel of peer met wat extra kaneel. Maar vijgen en blauwe bessen smaken er ook heerlijk bij. En vergeet ook vooral de knapperige granola on top niet! Die maakt het echt helemaal af!

Geniet van je ontbijt!

Overnight pumpking oats

Overnight pumpking oats

Herfstig overnight pumpkin oats ontbijtje om de dag goed mee te starten! Een makkelijk, gezond en gluten- en lactose vrij ontbijt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 ontbijtje

Ingrediënten
  

  • 50 gram pompoenpuree
  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 50 gram (kokos)yoghurt
  • 2 el (amandel)melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl honing/maple syrup optioneel
  • Pumpkin spice granola

Instructies
 

  • Roer de pompoenpuree en de kokosyoghurt door elkaar, schep hier de havermout en de kaneel en doorheen. Is je havermoutje te stevig voeg dan wat amandelmelk toe, dit ligt aan de dikte van je pompoenpuree.
  • Proef of je je overnight oats zoet genoeg vind. Zo niet voeg dan wat zoetmiddel toe.
  • Zet je ontbijt voor minimaal vier uur weg in de koelkast.
  • Roer vervolgens de overnight oats goed door elkaar en voeg eventueel nog wat melk toe.
  • Serveer met fruit zoals gebakken appel of peer, vijgen of blauwe bessen en wat knapperige (pumpkin spice) granola.

Notities

Ik gebruikte de pumpkin spice granola van OotGranola.
Trefwoord baked oats, glutenvrij, havermout, herfst, lactose vrij, oats, ontbijt, overnight oats, pompoen, pumpkin

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje ook gaat maken! Laat je mij het weten? Vind ik super om te zien! Je kan hieronder een reactie achter laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!
Overnight pumpking oats

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*