Courgette appel oats

Courgette appel oats

Gezond, voedzaam en glutenvrije oats met courgette en appel. Een zoet en warm havermout ontbijtje met de smaak van appeltaart en verstopte groente!

Gezond ontbijten met smaak

Dit is een gezond, voedzaam en ook nog eens glutenvrije te maken ontbijt. Van oats met verstopte courgette en appel. Een zoet en tegelijk warm en groen havermout ontbijtje met de smaak van appeltaart! Die groente proef je niet eens…

Dat ik gek ben op ontbijten met havermout is geen geheim. Mijn favoriete ontbijt is denk de appeltaart oats. Deze staan wekelijks bij mij op het menu maar ik pas dit ontbijt ook wel eens aan. Zo heb ik al eens eerder een recept gedeeld voor een havermoutje met wortel en een havermoutje met chocolade en courgette. Nu deel ik opnieuw een ontbijtje met courgette erin verwerkt maar dit keer met de smaak van appeltaart.

Nu lijkt dit recept heel erg op het recept voor de warme appeltaart oats maar toch is die een heel klein beetje anders. Want ik courgette zit extreem veel vocht en hierdoor voeg ik wat minder melk toe. Maar ik weet dat heel veel mensen groente in het ontbijt wat ingewikkeld vinden dus wil ik nog even een keertje vertellen en laten zien dat het echt heel lekker is!

Mijn eerste zoete recept met courgette waren deze muffins. En sinds dien ben ik echt verkocht! Dit ontbijtje smaakt echt naar appeltaart wat mij blij maakt, ik krijg gelijk al wat fruit en groente binnen en ik raak er lang vol en verzadigd van. Eigenlijk is dit recept alles wat ik in de ochtend wil en lekker dat het ook nog eens is!

Ik hoop dat je de courgette in combinatie met appel een kans wilt geven!

Courgette appel oats

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

 • 30 a 40 gr (glutenvrije) havermout

 • 1 tl kaneel

 • 1 appel

 • 1/2 courgette

 • 125 a 150 ml (amandel)melk

 • optioneel: 1 el rozijnen

 • Toppings
 • vers fruit

 • kokosyoghurt/kwark

 • nootjes

 • gedroogd fruit

 • muesli/granola

Bereidingswijze

 • Rasp de courgette en 2/3 van de appel, snijd de overige appel in stukjes
 • Meng alle ingrediënten in een steelpannetje en breng rustig aan de kook
 • Kook het geheel voor ongeveer een minuut of 10 of tot het de gewenste dikte heeft, blijf goed roeren
 • Serveer met de overige appel en toppings naar keuze

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje of een van de andere recepten met verstopte groente gaat maken! Laat je mij dit weten? Vind ik heel erg leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik de #lislovescooking.

One Comment

 1. Pingback: Glutenvrij courgette brood • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*