Triple chocolade cookies

Triple chocolade cookies

Grote triple chocolade cookies om zelf te maken! Glutenvrije koeken met pure, witte en melk chocolade, een chewy kern en krokante buitenkant.

Mijn favoriete koeken maar dan zelfgemaakt!

Vandaag deel ik een recept voor grote triple chocolade cookies die je zelf kunt maken! Glutenvrije koeken met pure chocolade, witte chocolade en melk chocolade, een chewy kern en krokante buitenkant. Echte triple chocolate cookies als uit de winkel!

Koekjes zijn een van mijn favoriete quilty pleasures. Heel soms koop ik zo’n groot exemplaar uit de winkel en daar geniet ik dan echt van! Ik ga altijd voor de variant zonder cacao in het beslag maar met drie smaken chocolade door het deeg. Deze vind ik het lekkerste en daarom wou ik er zelf een goed basis recept voor hebben!

Triple chocolade cookies

Want een recept voor choco chip koekjes had ik al. Maar met een paar andere ingrediënten maak je zelf deze extra chocolade koeken. Ik maakte de koeken zoals je gewent bent glutenvrij maar je kunt ook gaan voor speltmeel of gewoon bloem. Door een klein beetje bruine suiker toe te voegen krijgen je koeken net wat meer smaak dan wanneer je alleen witte suiker gebruikt.

Ik koos ervoor om de stukken chocolade grof te laten. Hierdoor heb je een echte chocolade bite in je koeken en komt het idee van de triple chocolate cookies terug. En dat is nou precies waar ik voor ga!

Bak de koeken voor ongeveer 15 minuten. Hoe langer je ze bakt hoe krokanter ze zullen worden. Het uitharden doen ze buiten de oven en dan krijgen ze ook al hun smaak… De chocolade stukken worden weer hard en de randjes van de koeken worden lekker knapperig en de binnenkant blijft chewy!

Ga zelf lekker aan de slag en tover nijn favoriete koeken zelf uit jouw oven!

Triple chocolate cookies

Recipe by lislovescookingCourse: Basis bakrecepten, koekjes, Zoet
Servings

12

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • 250 gr boekweitmeel

 • 150 gr boter

 • 1 ei

 • 25 gr donker bruine suiker

 • 80 gr witte suiker

 • 1 tl bakpoeder

 • snufje zout

 • 60 gr pure chocolade

 • 60 gr melk chocolade

 • 60 gr witte chocolade

Bereidingswijze

 • Snijd de boter in blokjes en hak de verschillende chocolade in stukjes
 • Kneed de boter, het ei, de suiker, het bakpoeder en het snufje zout door elkaar tot een mooie deegbak
 • Voeg als laatste de chocolade stukjes toe
 • Dek je deeg af en zet voor een halfuurtje in de koelkast
 • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Maak 12 grote balletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat
 • Bak de cookies ongeveer 15 minuten in de oven (hoe langer je ze bakt hoe krokanter ze zullen worden)
 • Laat de cookies een paar minuten op de bakplaat, buiten de oven, afkoelen en laat ze daarna volledig uitharden op een rooster

Notities

 • Bewaar de cookies in een goed afsluitbare trommel. Op deze manier blijven de cookies lekker knapperig en vers.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze of een van mijn andere koekjes recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Je kunt dit doen door hieronder een reactie achter te laten of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*