Glutenvrije aardbeien havermout crumble

Aardbeien havermout crumble

Glutenvrije havermout aardbeien crumble met honing. Een heerlijk ontbijt of een makkelijk toetje met veel smaak en zo gemakkelijk gemaakt is!

Smakelijke en makkelijke crumble

Hoe goed klinkt een glutenvrije havermout aardbeien crumble met honing? Dit is een heerlijk ontbijtje of een makkelijk toetje dat zo gemaakt is!

Je kunt nooit genoeg verschillende crumble recepten hebben als je het mij vraagt. Ik ben echt gek op een crumble. Lekker als toetje maar ook super als ontbijt. Mijn favoriet is toch wel de easy appel crumble maar ik heb een hele pagina vol staan!

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van het blog van Sandra van culi-sandra. Op haar blog staat echt heel veel inspiratie maar ook super veel ontbijtjes waar ik gek op ben. Ik vond uiteindelijk, na zoveel lekkers gezien te hebben, aardbeien crumble en een Schots toetje met aardbei (carachan met aardbeien) bij de desserts. Deze twee recepten spraken mij zo aan dat ik besloot er een ontbijtje van te maken.

Het Schotse toetje is gemaakt van havermout en honing en de crumble komt uit de oven. Ik dacht waarom maak ik geen ontbijt havermout crumble uit de oven met aardbeien? Zo gedacht en ook zo gedaan!

De glutenvrije havermout crumble is zoet door de honing en lekker fris door de aardbeien. Ik koos ervoor om de aardbeien met arrowoot te bedekken zodat de crumble iets steviger blijft maar als je juist een theelepel water toevoegd wordt je crumble weer iets smeriger. Het is maar net wat jij lekker vind!

Deze crumble kun je dus als ontbijt eten. Lekker met wat (lactosevrije)yoghurt, extra vers fruit en misschien nog wat nootjes of rozijnen. Maar dit recept kan natuurlijk ook prima als toetje met een bolletje ijs, slagroom en misschien wat pure chocolade!

Ik ben benieuwd voor welke keuze jij gaat. Het recept is lekker makkelijk en zo klaar! Ik maakte een 1-persoon portie maar vermenigvuldig dit recept gerust voor meer eters!

Aardbeien havermout crumble

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Toetje
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

 • 30 a 40 gr (glutenvrije) havermout

 • 1/2 el honing

 • 1 tl boter/kokosolie

 • 75 gr aardbeien

 • Optioneel: 1 tl arrowoot of water

 • Optioneel: nootjes, rozijnen, pure chocolade

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Ontdoe de aardbeien van hun kroontje en snijd ze in stukjes (niet te klein maken)
 • Meng voor een wat drogere crumble de aardbeien met de arrowoot en voor een wat smeuigere crumble de aardbeien met wat water
 • Schep de aardbeien in een ovenbestendig schaaltke
 • Smelt de boter/kokosolie met de honing
 • Meng de havermout met het vloeibare mengsel en roer goed door elkaar
 • Meng optioneel de nootjes, honing of chocolade door de havermout
 • Verdeel de crumble over de aardbeien en bak voor 20 a 25 minuten in de oven
 • Zowel warm als koud erg lekker

Notities

 • In de koelkast blijft de crumble nog twee dagen lekker.
 • Je kunt de crumble ook een dag van te voren bereiden en in de oven schuiven wanneer je de crumble wilt eten

P.s. ik ben benieuwd of jij deze crumble gaat maken en dan wel als ontbijt of toetje. Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik vind alle manieren leuk!

En mocht je nog op zoek zijn naar iets lekkers? Kijk dan eens hier voor al mijn glutenvrije desserts en hier naar al mijn glutenvrije ontbijtjes!

Glutenvrije aardbeien havermout crumble

2 Comments

 1. Wat leuk dat je een combinatie van twee recepten hebt genomen en er toch weer iets heel anders van hebt gemaakt! Klinkt heerlijk 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*