Sinaasappel crumble cakejes

Sinaasappel crumble cakejes

Glutenvrije sinaasappel cakejes met een suiker en kaneel crumble on top, die je zelf in een handomdraai makkelijk kunt maken!

Muffins met een frisse maar zoete smaak

Glutenvrije sinaasappel en kaneel cakejes met bovenop een kaneelsuiker crumble. Deze muffins zijn makkelijk te maken en snel klaar!

De combinatie van kaneel en sinaasappel vind ik zo lekker! Zo heb ik al eens deze cake met sinaasappel en kaneel gemaakt en ook al eens een sinaasappel bananenbrood. Ik heb zelfs sinaasappel koekjes met witte chocolade online staan. Maar nog geen kleine cakejes variant… Daarom vond ik dat het hier wel eens tijd voor een werd. Ik ging dit keer voor, grotere sinaasappel cakejes met een crumble van kaneel en suiker als verrassingseffect!

Sinaasappel crumble cakejes

De crumble op de cakejes is heerlijk door het de zachte structuur van het cakeje. Doordat er lekker veel sinaasappel in het beslag gaat blijven de muffins zacht. Zelf vind ik het dan altijd lekker als er een grovere structuur bij komt kijken. Deze topping zal bij het bakken iets naar beneden zakken en daarom in het hele cakeje terecht komen wat de smaak van sinaasappel veel goed doet!

Ik maakte dit keer wat grotere muffins maar je kunt ook kleinere maken. Maar geloof mij… Ze zijn heel snel op! Want een zacht cakeje met de smaak van sinaasappel met een suikerige kaneelkruimel bovenop klinkt toch ook gewoon heel lekker..?!

De cakejes zijn makkelijk te maken en snel klaar. Het kost weinig tijd voordat jij je tanden kunt zetten in deze glutenvrije traktatie!

Sinaasappel crumble cakejes

Recipe by lislovescookingCourse: Zoet
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • Cakejes
  • 115 gr boekweitmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 100 gr roomboter

  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker

  • 2 eieren

  • rasp van 1 sinaasappel

  • sap  van 1 sinaasappel

  • Kaneelsuiker crumble
  • 50 gr (boekweit)meel

  • 50 gr lichtbruine suiker

  • 1 el kaneel

  • 25 gr boter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet de vormpjes klaar op een bakplaat of rooster
  • Als eerst maak je de crumble. Meng het meel, suiker, kaneel en boter met je handen, of een mixer met deeghaken, tot een kruimelig deeg en laat deze staan terwijl je de muffins maakt
  • Meng de 100 gr roomboter, de 2 eieren en het suiker tot een romige massa
  • Voeg dan de sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe en mix dit kort mee
  • Nu voeg je het zelfrijzende bakmeel en de bakpoeder toe en geef je dit een laatste mix
  • Verdeel het beslag over 6 tot 9 vormpjes
  • Over het beslag in de vormpjes verdeel je de crumble en druk je dit een beetje aan
  • Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaa

P.s. ga jij deze cakejes of een van mijn andere zoete recepten of muffin recepten maken? Laat je dit mij dan weten? Vind ik echt heel leuk! Je kunt een reactie hieronder achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *